Tablete Drontal® Plus XL

Tablete Drontal® Plus XL

Tablete Drontal® Plus XL este un antiparazitar intern cu spectru larg pentru tratamentul câinilor de talie mare infestaţi cu viermi rotunzi şi viermi laţi.

detalii despre produs
Preț brut: de la 58.89 Lei
Evaluare: 4.9 / 262 Citirea tuturor părerilor (0)
Tablete Drontal® Plus XL 1 x 2 buc.

Tablete Drontal® Plus XL 1 x 2 buc.

1 x 2 buc.
Preț: 58.89 Lei (29.45 Lei / buc)
0.61 puncte de fidelitate
Livrare: 2 zile lucrătoare?
Costuri de livrare: tabel de taxe?
buc: în coș
Pe stoc
Informațiile produsului

Tablete Drontal® Plus XL este un antiparazitar intern cu spectru larg pentru tratamentul câinilor de talie mare infestaţi cu viermi rotunzi şi viermi laţi.

DENUMIREA MEDICAMENTULUI DE UZ VETERINAR

Drontal Plus XL 525/504/175 mg comprimate A.U.V. febantel/pyrantel embonat/Praziquantel

Descarcă prospect »

DENUMIRILE SUBSTANȚELOR ACTIVE ȘI ALE ALTOR INGREDIENTE

- Febantel: 525 mg

- pyrantel embonat: 504 mg

- Praziquantel: 175 mg

Tablete de culoare maro-maroniu deschis, cu aromă de carne, în formă de os, crestate pe ambele părți pentru a putea fi împărțite în două.

INDICAȚII

Pentru tratamentul câinilor infestați cu următoarele specii de paraziți:

Viermi rotunzi: Toxacara canis, Toxascaris leonina, Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum, Trichuris vulpis.

Tenii sau viermi laţi: Echinococcus granulosos, Echinococcus multilocularis, Dipydium caninum, Taenia spp., Multiceps multiceps, Mesocestoides spp.

CONTRAINDICAȚII

- Nu folosiți în caz de hipersensibilitate la substanțele active sau la oricare dintre excipienți.

- Tablete Drontal® Plus 35 kg A.U.V. nu trebuie utilizat în primul şi al doilea trimestru de gestaţie.

EFECTE SECUNDARE

În cazuri foarte rare, pot apărea tulburări ale tractului digestiv uşoare şi tranzitorii (de exemplu vărsături).

Frecvenţa reacţiilor adverse este definită utilizând următoarea convenţie:

- Foarte rare (mai puţin de 1 animal din 10.000 de animale, inclusiv raportări izolate).

Dacă observaţi orice reacţie adversă, chiar şi cele care nu sunt deja incluse în acest prospect sau credeţi că medicamentul nu a avut efect vă rugăm să informaţi medicul veterinar.

SPECIA DE ANIMAL ȚINTĂ

Câine

DOZĂ ȘI MOD DE ADMINISTRARE

Administrare orală.

Pentru câini: 1 comprimat / 35 kg greutate corporală. (Pentru tratamentul câinilor, 1 comprimat pe 35 kg greutate corporală (15 mg febantel, 14,4 mg pirantel embonat şi 5 mg praziquantel / kg greutate corporală).

Dozele sunt următoarele:

Greutate corporală (kg) Număr tablete
7 - 17,5 1/2
> 17,5 - 35 1
> 35 - 52,5 1/2
> 52,5 - 70 2

Pentru fiecare 17,5 kg greutate corporală suplimentară administraţi o jumătate de comprimat suplimentar.

ADMINISTRARE SI DURATA TRATAMENTULUI

Comprimatele sunt aromate şi studiile au arătat că sunt gustoase şi sunt luate în mod voluntar de către majoritatea (aproximativ 88%) câinilor testaţi.

Pentru viermii rotunzi şi viermii laţi, comprimatele trebuie administrate ca o singură administrare.

Un program de administrare ar trebui să fie stabilit în urma consultării cu un medic veterinar. Ca regulă generală, un sistem standard pentru câini adulţi (peste vârsta de şase luni) este o deparazitare la fiecare trei luni. In cazul în care un proprietar de câine alege să nu utilizeze tratamentul cu antihelmintice regulat, o alternativă fezabilă ar putea fi examinarea fecalelor la fiecare trei luni. în anumite situaţii specifice, cum ar fi căţele cu pui, vârstă tânără (mai puţin de 6 luni), sau un mediu din canisă, un tratament mai frecvent poate fi util iar sfatul unui medic veterinar trebuie solicitat pentru a se stabili un protocol antiparazitar adecvat. în mod similar, în unele situaţii (cum ar fi infestări masive cu viermi rotunzi sau infestarea cu Echinococcus spp.,j continuarea tratamentului poate fi necesară şi un medic veterinar poate furniza informaţii cu privire la cazul în care un tratament (e) suplimentar (e) trebuie să fie administrat(e).

Nu se va utiliza la câini cu greutate corporală mai mică de 7 kg.

Pentru tratament împotriva infestării cu Giardia spp.: Doza recomandată trebuie să se acorde timp de trei zile consecutive.

Curăţaţi temeinic şi dezinfectaţi mediul animalului pentru a preveni reinfestarea, mai ales în situaţii de canisă / crescătorii.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ

Comprimatele pot fi administrate cu sau fără alimente. Accesul la o dietă normală nu trebuie să fie limitat înainte sau după tratament.
Jumătăţile de comprimate trebuie aruncate imediat sau reintroduse în blisterul deschis până la utilizare.

TIMP DE AȘTEPTARE

Nu este cazul.

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE
A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.
Acest produs medicinal veterinar nu necesită condiţii speciale de depozitare.
A nu se utiliza acest produs veterinar după data expirării marcată pe cutie şi blister după EXP. Data expirării se referă la ultima zi din acea lună.
Perioada de valabilitate pentru comprimatul divizat: 7 zile.

ATENȚIONĂRI SPECIALE
Rezistenţa paraziţilor la orice clasă de antihelmintice se poate instala după utilizarea frecventă, repetată, a unui antihelmintic din acea clasă.
Puricii servesc drept gazde intermediare pentru un tip comun de tenii - Dipylidium caninum. Infestarea cu tenii sigur reapare cu excepţia cazului în care sunt combătute gazdele intermediare, cum ar fi puricii, şoareci, etc.
Pentru a evita re-infestarea, toate animalele ţinute împreună ar trebui să fie tratate în acelaşi timp. Efectuarea curăţeniei după tratament este crucială pentru a preveni reapariţia şi răspândirea infestării. Este deosebit de important în cazul giardiozei. Fiecare zonă care poate fi contaminată cu fecale sau reziduuri trebuie să fie bine curăţate / spălate şi dezinfectate.
Precauţii speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale
În caz de ingestie accidentală, solicitaţi imediat sfatul medicului şi prezentaţi, medicului prospectul produsului sau eticheta.
Din motive de igienă, persoanele care administrează produsul direct la un câine sau prin adăugarea sa in mâncarea câinelui, ar trebui să se spele pe mâini după aceea.
Giardia spp. ar putea infesta oamenii, vă rugăm solicitaţi sfatul medicului în cazul în care câinele dumneavoastră este infestat.
Din moment ce conţine praziquantel, produsul este eficace împotriva Echinococcus spp., care nu apare în toate statele membre ale UE, dar care este din ce în ce mai frecvent în unele state. Echinococoza reprezintă un pericol pentru oameni. Deoarece Echinococoza este o boală cu declarare obligatorie la Oficiul Internaţional pentru Epizootii (OIE), orientările specifice privind tratamentul şi urmărirea, precum şi cu privire la siguranţa oamenilor, trebuie obţinute de la autoritatea competentă relevantă.
Gestaţie şi lactatie
Efecte teratogene atribuite dozelor mari de febantel administrate în timpul gestaţiei au fost raportate la şobolani, oi şi câini.
Utilizarea produsului pentru un tratament de 3 zile în infestarea cu Giardia spp. în cel de al treilea trimestru de gestaţie trebuie să se bazeze pe o evaluare beneficiu / risc efectuată de medicul veterinar.
Siguranţa produsului nu a fost testată în timpul primului şi celui de al doilea trimestru de gestaţie. Nu se administrează la căţele gestante, în timpul primului şi celui de al doilea trimestru de gestaţie (vezi secţiunea 5).
Un singur tratament în ultimul trimestru de gestaţie sau în perioada de lactaţie a fost demonstrat ca fiind sigur.
Interacţiuni cu alte produse medicinale
Efectele antihelmintice ale acestui produs şi produsele care conţin piperazină pot fi antagonizate atunci când cele două substanţe active sunt utilizate împreună.
Supradozare (simptome, proceduri de urgentă, antidot)
O doză de 10 ori mai mare decât doza recomandată de produs a fost tolerată fără semne de reacţii adverse la câini şi căţei.

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEȘEURILOR,
Orice comprimate neutilizate sau deşeurile provenite de la acest produs trebuie eliminate în conformitate cu reglementările locale.

OPINIILE CUMPĂRĂTORILOR