Stimați Clienți! În data de 20 mai 2024, Departamentul Serviciul Clienți va fi închis. Mulțumim pentru înțelegere! Cu drag, Echipa Petissimo
Fypryst sprayFypryst spray

Fypryst spray

Fypryst spray pentru prevenirea infecțiilor cauzate de purici și căpușe, dar și ca tratament împotriva acestora, precum și ca tratament suplimentar a alergiilor mușcăturilor de purici. Se poate folosi și la câini, dar și la pisici. Potrivit pentru tratamentul păduchilor de păr.

detalii despre produs
Preț brut: de la 63.69 Lei
Evaluare: 4.7 / 168 Citirea tuturor părerilor (0)
Fypryst spray 100 ml

Fypryst spray 100 ml

100 ml
Preț: 63.69 Lei (0.64 Lei / ml)
0.66 puncte de fidelitate
Livrare: 2 zile lucrătoare?
Costuri de livrare: tabel de taxe?
buc: în coș
Pe stoc
Informațiile produsului

Fypryst spray pentru prevenirea infecțiilor cauzate de purici și căpușe, dar și ca tratament împotriva acestora, precum și ca tratament suplimentar a alergiilor mușcăturilor de purici. Se poate folosi și la câini, dar și la pisici. Potrivit pentru tratamentul păduchilor de păr.

PROSPECT

Fypryst 2,5 mg/ml spray cutanat, soluţie pentru pisici şi câini

» Descarcă prospect 

1. NUMELE ŞI ADRESA DEŢINĂTORULUI AUTORIZAŢIEI DE COMERCIALIZARE ŞI A DEŢINĂTORULUI AUTORIZAŢIEI DE FABRICARE, RESPONSABIL PENTRU ELIBERAREA SERIILOR DE PRODUS, DACĂ SUNT DIFERITE

Deţinătorul autorizaţiei de comercializare şi producătorul:

KRKA, d.d., Novo mesto

Šmarješka cesta 6

8501 Novo mesto

Slovenia

2. DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR

Fypryst 2,5 mg/ml spray cutanat, soluţie pentru pisici şi câini

Fipronil

3. DECLARAREA (SUBSTANŢEI) SUBSTANŢELOR ACTIVE ŞI A ALTOR INGREDIENTE (INGREDIENŢI)

1 ml soluţie transparentă, incoloră, conţine fipronil 2,5 mg.

4. INDICAŢII

Tratamentul şi prevenirea infestaţiilor cu purici şi căpuşe la pisici şi câini şi ca parte a tratamentului şi controlului dermatitelor alergice la înţepăturile de purici (FAD) la pisici şi câini. 

Produsul este activ împotriva Ixodes spp. inclusiv Ixodes ricinus, vector important al bolii Lyme. Produsul este activ împotriva infestaţiilor cu păduchi hematofagi Trichodectes canis la câini şi Felicola subrostratus la pisici.

Produsul este activ până la 3 luni împotriva puricilor la câini şi până la 2 luni la pisici, depinzând de încărcarea mediului infestat. Este eficace împotriva infestaţiilor cu păduchi o perioadă de până la 1 lună la câini şi pisici, depinzând de încărcarea mediului infestat.

5. CONTRAINDICAŢII

Produsul nu trebuie administrat la animalele bolnave (boli sistemice, febră) sau la cele aflate în convalescenţă.

Produsul nu trebuie administrat la iepuri, datorită riscului de apariţie a unor reacţii adverse grave sau chiar al decesului.

Produsul nu trebuie administrat în caz de hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi.

6. REACŢII ADVERSE

În cazul în care animalele se ling, poate apărea hipersalivaţie de scurtă durată datorată în principal

excipienţilor.

Dintre reacţiile adverse extrem de rare, pot apărea reacţii eritematoase pasagere, prurit sau alopecie. În mod excepţional, după utilizare s-au observat hipersalivaţie sau simptome neurologice reversibile (hiperestezie, depresie, nervozitate), vărsături sau semne respiratorii.

Evitaţi supradozarea.

Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

7. SPECII ŢINTĂ

Pisici şi câini.

8. POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CĂI) DE ADMINISTRARE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Calea de administrare: spray acţionat mecanic, pentru uz extern; la pompare se eliberează 0,5 ml (flacon de 100 ml), 1,5 ml (flacon de 250 ml) sau 3 ml (flacon de 500 ml) spray la fiecare acţionare.

Mod de administrare:

Aplicaţi soluţia spray pe întregul corp al animalului, prin aplicări de la o distanţă de 10-20 cm.

Aplicaţi la baza părului şi asiguraţi-vă că întreaga blană a animalului este umezită. Îndepărtaţi blana, în special la animalele cu părul lung, astfel încât produsul să pătrundă până la piele.

Pentru tratamentul regiunii capului şi atunci cand sunt tratate animale de companie tinere sau nervoase, produsul se poate pulveriza în palma acoperită cu o mănuşă, după care se freacă blana animalului. Permiteţi uscarea naturală. Nu uscaţi cu prosopul.

Cantităţi de administrat : pentru umezirea blanii până la piele, în funcţie de lungimea părului, aplicaţi 3 până la 6 ml / kg greutate corporală (7,5 până la 15 mg substanţă activă / kg greutate corporală) sau 6 până la 12 acţionări mecanice ale spray-ului /kg greutate corporală, în cazul flaconului de 100 ml, sau 2 până la 4 acţionări mecanice ale spray-ului / kg greutate corporală, în cazul flaconului de 250 ml, sau 1 până la 2 acţionări mecanice ale spray-ului / kg greutate corporală în cazul flaconului de 500 ml.

Proprietăţi: produsul conţine agent de acoperire. Astfel, substanţa pulverizată alcătuieşte un film şi face blana lucioasă.

Puii de câine şi pisică în vârstă de peste 2 zile pot fi trataţi în siguranţă.

Aplicarea pe lenjeria de pat, covoare şi ţesături a unui insecticid adecvat va ajuta la reducerea infestării mediului şi prelungeşte durata de protecţie împotriva reinfestării asigurată de produs.

Produsul nu este indicat pentru tratamentul direct al mediului.

9. RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ

Flaconul de 100 ml conţine aproximativ 8 tratamente pentru o pisică cu părul scurt, de talie medie (4 kg). Flaconul de 250 ml conţine aproximativ 4 tratamente pentru un câine cu păr scurt, de talie medie (20 kg). Flaconul de 500 conţine aproximativ 4 tratamente pentru un câine cu păr scurt, de talie mare (40 kg).

În absenţa studiilor de siguranţă, intervalul minim dintre aplicaţii este de 4 săptămâni.

Pentru eficacitate optimă, se recomandă evitarea îmbăierii sau şamponării animalelor cu două zile înainte sau după tratament cu acest produs. Îmbăierea sau şamponarea de până la 4 ori într-o perioadă de 2 luni nu produce vreun efect semnificativ asupra eficacităţii reziduale a produsului. Dacă se efectuează şamponarea mai frecventă a animalului, se recomandă tratament o dată pe lună.

10. TIMP DE AŞTEPTARE

Nu este cazul.

11. PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A se păstra la temperatură sub 25 grade C.

Foarte inflamabil.

A se proteja de lumină directă.

A nu se utiliza după data expirării marcată pe etichetă după (EXP)

Perioada de valabilitate după prima deschidere a flaconului: 1 an.

12. ATENŢIONARE (ATENŢIONĂRI) SPECIALĂ (SPECIALE)

Nu depăşiţi doza recomandată.

Evitaţi contactul produsului cu ochii animalului.

Nu pulverizaţi direct pe zone cutanate cu leziuni.

Permiteţi uscarea blănii animalului în camere bine ventilate.

Nu plasaţi animalele în spaţii închise sau în cuşti mobile decât după uscare completă.

În absenţa datelor specifice de toleranţă şi eficacitate, produsul nu este recomandat în tratamentul altor specii, decât la pisici şi câini.

Este important să vă asiguraţi că după tratament animalele nu se pot linge unele pe altele.

Fipronil poate afecta organismele acvatice. Câinii nu trebuie să înoate în ape curgătoare timp de 2 zile după aplicare.

Sporadic pot apărea căpuşe. Astfel, este imposibilă excluderea completă a infestării/îmbolnăvirii în condiţii neprielnice.

Nu ţineţi animalele tratate în apropierea focului sau surselor de căldură, în apropierea suprafeţelor ce pot fi afectate de pulverizarea cu alcool, timp de cel puţin 30 minute după aplicarea tratamentului şi până când blana este complet uscată. Nu pulverizaţi direct asupra unei flăcări sau unui material incandescent.

Numai pentru uz extern.

Studiile de laborator nu au evidenţiat vreun efect teratogen al fipronilului la şobolan şi iepure.

În urma tratamentului căţelei care alăptează, produsul este foarte bine tolerat de pui.

Nu sunt disponibile date privind tratamentul pisicilor gestante sau celor care alăptează.

Riscul de apariţie al reacţiilor adverse (vezi pct. 6) poate creşte în cazul supradozajului, astfel animalele trebuie întotdeauna tratate cu doza adecvată greutăţii corporale.

Atenţionări pentru utilizatori

Produsul poate cauza iritarea membranelor mucoase şi a ochilor. Astfel, evitaţi contactul produsului cu gura şi ochii.

Persoanele cu hipersensibilitate cunoscută la insecticide sau alcool trebuie să evite contactul cu produsul. Evitaţi contactul direct al mâinii cu produsul. În caz de contact accidental, spălaţi mâinile cu apă şi săpun.

În caz de contact accidental cu ochii, spălaţi din abundenţă cu apă curată.

Nu puneţi mâna pe animalele tratate şi nu lăsaţi copiii să se joace cu acestea până ce locul de aplicare al produsului nu s-a uscat. De aceea, nu se recomandă aplicarea tratamentului în timpul zilei ci seara înainte de culcare, iar animalelor nu li se va permite să doarmă cu proprietarii sau mai ales cu copiii.

Pulverizaţi produsul pe animale în spatiu liber sau într-o cameră bine ventilată.

Nu inhalaţi spray. Nu fumaţi, nu beţi şi nu mâncaţi în timp ce aplicaţi produsul.

În timpul tratamentului animalelor, purtaţi mănuşi din nitril sau PVC. Pentru protecţia articolelor de îmbrăcăminte, se recomandă un şorţ impermeabil.

Dacă îmbrăcămintea este puternic îmbibată cu produs, trebuie îndepărtată şi spalată înainte de reutilizare.

După utilizare aruncaţi manuşile, apoi spălaţi mâinile cu apă şi săpun 

Spălaţi imediat stropii de pe piele cu apă şi săpun. Dacă apar iritaţii, adresaţi-vă medicului. Persoanele cu hipersensibilitate sau astm bronşic pot deosebit de sensibile la produs. Nu utilizaţi produsul dacă în trecut, la utilizarea acestuia au apărut reacţii adverse.

Tratamentul mai multor animale: când trebuie tratate mai multe animale, trebuie asigurată o bună ventilaţie. Trataţi mai multe animale în aer liber sau reduceţi formarea vaporilor de alcool prin scoaterea animalelor tratate din camera de tratament şi buna ventilare a camerei între tratamentele individuale. Adiţional, asiguraţi-vă că încăperea unde se produce uscarea este bine ventilată şi evitaţi adăpostirea în acelaţi spaţiu a mai multor animale proaspăt tratate.

13. PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ

Orice produs neutilizat sau deşeu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate în conformitate cu cerinţele naţionale.

Fipronil poate afecta organismele acvatice. Nu contaminaţi lacurile, cursurile de apă sau canalele de scurgere cu acest produs sau cu ambalajele folosite. Solicitaţi medicului veterinar informaţii referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri contribuie la protecţia mediului.

14. DATA LA CARE A FOST APROBAT ULTIMA OARĂ PROSPECTUL

15. ALTE INFORMAŢII

Flacon de 100 ml din polietilenă de înaltă densitate (PEÎD), opac, de culoare albă, prevăzut cu o pompă spray ce eliberează 0,5 ml la fiecare acţionare.

Flacon de 250 ml din polietilenă de înaltă densitate (PEÎD), opac, de culoare albă, prevăzut cu o pompă spray ce eliberează 1,5 ml la fiecare acţionare.

Flacon de 500 ml din polietilenă de înaltă densitate (PEÎD), opac, de culoare albă, prevăzut cu o pompă spray ce eliberează 3,0 ml la fiecare acţionare.

Nu toate mărimile de ambalaj pot fi comercializate.

 

OPINIILE CUMPĂRĂTORILOR