Adaptil vaporizator electric și rezervă
Adaptil vaporizator electric și rezervă
Adaptil vaporizator electric și rezervă
Adaptil vaporizator electric și rezervă
Adaptil vaporizator electric și rezervă

Adaptil vaporizator electric și rezervă

Adaptil vaporizator electric și rezervă are efect de confirmare, adică ajută câinele să facă față stresului cauzat de experiențe noi și în situații înfricoșătoare.

detalii despre produs
Preț brut: de la 151.89 Lei
Evaluare: 4.1 / 25 Citirea tuturor părerilor (1)
Adaptil vaporizator electric și rezervă 48 ml

Adaptil vaporizator electric și rezervă 48 ml

48 ml
Preț: 151.89 Lei (3.16 Lei / ml)
1.56 puncte de fidelitate
Livrare: 2 zile lucrătoare?
Costuri de livrare: tabel de taxe?
buc: în coș
Pe stoc
Informațiile produsului

Adaptil vaporizator electric și rezervă are efect de confirmare, adică ajută câinele să facă față stresului cauzat de experiențe noi și în situații înfricoșătoare.

Feromonii canini de linistire sunt secretati la nivelul glandelor mamare, de catre toate femelele in lactatie si au ca functie linistirea cateilor. Acesti feromoni au rolul de a calma cateii in momentele de stres.

Studiile au demonstrat faptul ca un analog sintetic al feromonului de linistire canin (D.A.P.) determina linistirea si imbunatateste comfortul cateilor si cainilor de toate varstele.

ADAPTIL contine D.A.P. si ofera un mod natural si convenabil de a controla comportamentele determinate de stres la cainii dumneavoastra. Este special realizat sa ofere confort cateilor si cainilor adulti in conditii de stres ajutandu-i sã rãspundã pozitiv la terapiile comportamentale si dresaj.

Eficacitatea ADAPTIL  a fost demonstrata de numeroase studii clinice aparute in publicatii stiintifice de renume si in conferinte internationale (sub denumirea de D.A.P.  pana in anul 2011).

Stresul canin

Pentru majoritatea cainilor, sa faca fata unei schimbari temporare sau sa se adapteze la un mediu inconjurator nou, este un factor de stres.

La unii caini, starile de teama moderata sau ingrijorare, se pot transforma in adevarate fobii sau afectiuni determinate de stres.

O atentie deosebita trebuie acordata cateilor in faza de socializare (varsta 3-16 saptamani). Lipsa de experienta sau o experienta negativa poate conduce la aparitia ulterioara a problemelor determinate de stres (frica de zgomote, tulburari asociate cu despartirea de mama, de stapan, etc.).

Indicatii

Diffuser-ul ADAPTIL ajuta la prevenirea si controlul stresului la catei si caini adulti, astfel incat acestia sa se descurce in situatii deosebite cum ar fi:

 • Zgomote intense cauzate de furtuni, trafic intens
 • Cazarea in pensiuni canine
 • Calatoriile
 • Situatii noi (un nou domiciliu, un nou mebru al familiei, vacante)

Diffuser-ul ADAPTIL s-a dovedit ca imbunatateste capacitatea de invatare si creste adaptarea cainilor de toate varstele la stilul nostru modern de viata. Diffuser-ul ADAPTIL este astfel un ajutor in prevenirea problemelor comportamentale legate de stres care pot aparea la cainii adulti.

Asocierea folosirii Diffuser-ul ADAPTIL cu Zgarda ADAPTIL  poate conduce la obtinerea de rezultate optime la cainii cu multiple reactii asociate cu frica (vezi tabelul de mai jos). Consultati medicul veterinar pentru mai multe informatii.

Zgarda ADAPTIL nu este recomandata in caz de hiperactivitate sau agresivitate.

Instructiuni de folosire

 1. Scoateti capacul flaconului.
 2. Insurubati flaconul in Diffuser.
 3. Introduceti Diffuser-ul intr-o priza electrica si lasati sa functioneze continuu timp de  o luna.

Fiecare flacon dureaza aproximativ 4 saptamani. Totusi, circulatia aerului, pozitionarea, etc. vor afecta rapiditatea cu care se face dispersia si aceasta durata este orientativa. Se recomanda verificarea rezervei cu cateva zile inaintea termenului de inlocuire.

Pe fiecare rezerva de ADAPTIL gasiti un sticker autocolant care se poate lipi pe un calendar si va poate reaminti data la care trebuie verificata rezerva.

Durata de folosire trebuie adaptata naturii/cauzei starii de frica (vedeti tabelul de mai jos) si in functie de durata terapiei comportamentale asociate.

Pot fi necesare schimbari comportamentale si de mediu sau poate fi necesar sfatul unui medic veterinar.

Pentru a ajuta cainele sa faca fata unor expunerii la zgomotul provocat de focuri de artificii sau furtuni

 • Cu una sau doua saptamani inainte de evenimentul preconizat (de exemplu, de Revelion, etc.), introduceti Diffuser-ul ADAPTILin camera in care cainele isi petrece cea mai mare parte a timpului si unde se retrage in timpul focurilor de artificii. Cu cat timpul expunerii la feromoni dinaintea evenimentului este mai mare, cu atat mai pregatit va fi cainele dumneavoastra sa faca fata provocarii.
 • Este recomandat sa tineti cainele in interior in timpul focurilor de artificii sau al furtunilor, astfel incat sa se simta in siguranta si sa nu poata scapa. Altfel, folosirea unei Zgarzi ADAPTIL poate fi o alternativa.

Pentru a reduce stresul cainelui care ramane singur acasa

 • Introduceti Diffuser-ul ADAPTIL in camera in care cainele isi petrece cea mai mare parte a timpului.

Pentru a ajuta la acomodarea cainelui cu un nou mediu de viata (adoptie, schimbarea domiciliului, un nou membru al familiei, un nou animal de companie, etc.)

 • Cu 24 de ore inainte, plasati Diffuser-ul ADAPTIL in camera in care cainele isi va petrece cea mai mare parte a timpului la nivelul pardoselii si lasati sa functioneze pentru cel putin o luna. In caz de nevoie, inlocuiti rezerva dupa aceasta perioada.

 

Pot fi necesare schimbari de mediu inconjurator si terapii comportamentale suplimentare.  De asemenea poate fi necesar sfatul unui medic veterinar.

Informatii despre produs

Compozitie:

 • Analog sintetic al feromonului de linistire canin (D.A.P.).......................................2%
 • Excipienti q.s. ..........................................................................................................100%

 

 

Acopera o suprafata de 50-70 mp. O rezerva de 48 ml dureaza pana la 30 de zile.

ADAPTIL este proiectat special pentru caini, nu este sedativ si nu are efecte asupra oamenilor sau altor animale.

Diffuser-ul ADAPTIL se poate folosi impreuna cu medicamentele traditionale.

Diffuser-ul ADAPTIL nu este un medicament veterinar. In cazul aparitiei unor efecte nedorite, consultati medicul veterinar.

Folositi intotdeauna rezervele ADAPTIL  doar cu Diffuser-ul ADAPTIL. Proprietatile produsului nu pot fi garantate daca se folosesc alte dispozitive.

Pastrati Diffuser-ul ADAPTIL  intr-un mediu fara praf atunci cand nu il folositi.

Diffuser-ul ADAPTIL trebuie introdus in priza si lasat sa functioneze continuu.

Diffuser-ul  trebuie inlocuit dupa sase luni sau dupa ce s-au folosit sase rezerve.

Precautii

 • Inaintea folosirii, verificati tensiunea la priza, sa se situeze intre 230 V si 240 V.
 • A nu se acoperi sau aseza sub mobile. Acest lucru poate impiedica dispersia produsului sau poate lasa urme pe mobila.
 • Nu introduceti sau scoateti dispozitivul din priza cu mainile ude. In timpul folosirii nu atingeti dispozitivul cu mainile ude sau cu obiecte metalice.
 • Nu desfaceti dispozitivul si nu incercati sa-i modificati interiorul in niciun fel. Daca apar probleme de functionare, contactati-ne.
 • Daca solutia vine in contact cu pielea, spalati imediat cu apa si sapun.
 • In cazul contactului solutiei cu ochii, spalati imediat cu apa si cereti sfatul medicului.
 • Daca solutia sau orice parte a dispozitivului este inghitita, cereti imediat sfatul medicului, aratand ambalajul.

Intrebari frecvente

Ce feromon se gaseste in ADAPTIL si daca este sigur pentru oameni?
Feromonul din ADAPTIL este D.A.P. si este de aceeasi natura ca feromonul secretat de catele timp de 3-5 zile dupa nasterea puilor. Deoarece feromonii au specificitate de specie, feromonii canini nu afecteaza oamenii sau alte animale.

Este sigur dispozitivul  Diffuser-ului ADAPTIL ?
Dispozitivul  Diffuser-ului ADAPTIL este fabricat in UE dupa standarde europene. Dispozitivul este folosit pe scara larga in toata Europa impreuna cu odorizante de camera sau solutii anti tantari.

Puteti folosi Diffuser-ul ADAPTIL daca suferiti de astm?
Ca aditiv la continutul de feromoni, rezerva contine un ulei mineral (de parafina), folosit in mod obisnuit la toate odorizantele de camera.  Daca va considerati sensibil sau ati avut experiente neplacute in trecut folosind astfel de dispozitive, va sfatuim sa folositiDiffuser-ul ADAPTIL  numai dupa ce consultati un medic sau sa folositi produsele alternative Zgarda ADAPTIL.

De ce nu pot plasa Diffuser-ul ADAPTIL sub mobilier?
Vaporii de ulei (purtatori de feromoni) se ridica impreuna cu coloana de aer cald. Daca circulatia aerului este blocata (sub un dulap, masa, etc), uleiul se poate recondensa si lasa urme vizibile pe mobilier. Circulatia feromonilor va fi impiedicata si eficacitatea produsului va fi afectata negativ.

Pot folosi odorizante de camera impreuna cu Diffuser-ul ADAPTIL?
Odorizantele de camera si parfumurile tari pot deranja si chiar stresa animalele de companie. Din aceasta cauza se recomanda sa le eliminati inaintea introducerii Diffuser-ului ADAPTIL  in casa, cu atat mai mult cu cat pot impiedica cainele sa detecteze feromoniiD.A.P.

Ar trebui sa opresc Diffuser-ul ADAPTIL pe timpul noptii?
Nu. Dispozitivul trebuie sa functioneze continuu.

De ce nu scade nivelul lichidului din rezerva?
Dispersarea lichidului din Diffuser-ul ADAPTIL este un proces foarte lent. Astfel, poate fi foarte dificil sa observati o modificare a nivelului lichidului in prima saptamana. Modificari usoare apar in functie de circulatia aerului.

Verificati sa nu fie rupt fitilul rezervei. Verificati daca dispozitivul functioneaza permanent. In ultima faza, introduceti dispozitivul in alta priza.

Este necesar sa inlocuiesc rezerva chiar daca mai este lichid in ea?
Unele rezerve dureaza mai mult, in functie de pozitie, circulatia aerului, etc. Dar tineti minte ca rezerva nu se goleste complet niciodata. Daca fitilul nu mai vine in contact cu lichidul, rezerva trebuie inlocuita.

Dispozitivul miroase a ars. Este vreo problema?
Dispozitivele noi miros usor in primele 24 ore. In medii cu o mare incarcatura de praf, mirosul poate fi mai puternic. Verificati ca animalul de companie sa nu fi urinat pe dispozitiv si sa nu fie resturi pe partea incalzita a dispozitivului. Se recomanda schimbarea dispozitivului dupa 6 luni de folosinta continua.

Cat timp pot folosi Diffuser-ul ADAPTIL?
Depinde de natura problemei pentru care medicul veterinar v-a sfatuit sa folositi Diffuser-ul ADAPTIL.

In cat timp incepe Diffuser-ul ADAPTIL sa disperseze feromoni?
Va recomandam sa lasati Diffuser-ul ADAPTIL  sa functioneze cateva ore (ideal 24 de ore) astfel incat fitilul sa se impregneze complet si sa disperseze produsul. In cazul evenimentelor stresante predictibile, se recomanda  introducerea in priza a dispozitivului cu cateva zile inainte de eveniment.

Dupa cat timp voi observa efecte asupra cainelui, folosind Diffuser-ul ADAPTIL?
Diffuser-ul ADAPTIL trebuie sa functioneze permanent timp de 24 de ore. Totusi, efectul asupra cainelui depinde de natura, marimea si durata problemei pentru care este folosit. Unii caini vor arata semne de imbunatatire dupa nici o saptamana in timp ce altii vor avea nevoie de o luna pentru acest lucru. In orice caz, va recomandam sa folositi continuu timp de o luna Diffuser-ul ADAPTIL inainte de a stabili ca nu este eficient.

Ce tipuri de probleme comportamentale nu pot fi imbunatatite cu Diffuser-ul ADAPTIL?
Daca problemele comportamentale ( cum ar fi hiperactivitate, hiperexcitabilitate, agresivitate, etc.) nu sunt determinate de stres, atunciDiffuser-ul ADAPTIL nu are efect.

Pot sa asez Diffuser-ul ADAPTIL intr-o camera cu pasari de colivie?
Daca pasarea de colivie suporta o lumanare fara miros, atunci nu este nicio problema. Totusi sunt pasari care au o sensibilitate a aparatului respirator. In acest caz va recomandam sa plasati dispozitivul in alta camera.

Am in casa instalat un Diffuser ADAPTIL. Dar acum sunt gravida. Este periculos?
Puteti continua sa folositi Diffuser-ul ADAPTIL. Potrivit datelor toxicologice, produsul nu prezinta un risc deosebit in cazul inhalarii feromonilor. Totusi nu se recomanda instalarea dispozitivului in camere fara aerisire si cu atat mai putin in dormitoare.  Studiile pe animale de laborator nu au aratat efecte teratogene sau fetotoxice asociate cu utilizarea ADAPTIL.

Pot folosi Diffuser-ul ADAPTIL daca am aer conditionat?
Se poate folosi Diffuser-ul ADAPTIL  in casele dotate cu aer conditionat, asigurandu-va ca dispozitivul este instalat de parte de aparatul de aer conditionat, ferit de curenti de aer rece si de ventilatoare puternice.

Pot folosi Felliway si ADAPTIL in aceeasi incapere?
Da, deoarece au ceea ce se numeste specificitate de specie, deci Diffuser-ul ADAPTIL  va afecta numai cainii iar Feromonul Facial Felin doar pisicile.

Dupa o folosinta indelungata, este posibil ca animalul meu de companie sa dezvolte rezistenta la feromoni si acestia sa devina ineficienti?
De obicei, pentru problemele care necesita perioade lungi de tratament, terapia comportamentala instituita de proprietar este definitorie. Uneori, schimbarile dorite de proprietar nu se mai observa dupa un timp, conducand la o lipsa de complianta. In acest caz se poate produce o “recidiva“ a animalului care nu este obisnuit sa perceapa feromonii in astfel de situatii.

Indicatii

ADAPTIL Diffuser

ADAPTIL Zgarda

Durata de folosire

Instalarea intr-o casa noua

De preferat

 

O luna

Schimbarea domiciliului Aparitia unui nou mebru al familiei (inclusiv un nou animal de companie)

De preferat

Alternativa

O luna

Intoarcerea acasa dupa spitalizare

De preferat

Alternativa

O luna

Cazarea intr-o pensiune canina,

Singur acasa

 

De preferat

Pe durata cazarii

Minim o luna

Focuri de artificii, furtuni

De preferat

Alternativa

Daca se poate anticipa, cu o saptamana inainte, in timpul evenimentelor si cateva zile dupa. Pe toata durata sezonului de furtuni.

Calatorii, transport

 

De preferat

 

Dresaj

 

De preferat

Pe toata durata dresajului.

 

*De preferat = produsul ADAPTIL care se potriveste cel mai bine situatiei

  Aditional = produsul ADAPTIL care se poate folosi aditional pentru a potenta efectul

 Alternativa = produsul ADAPTIL care se foloseste atunci cand cel de preferat nu este disponibil.

OPINIILE CUMPĂRĂTORILOR
Expeditor: Octavia
Evaluare:
2021.08.11. 17:46
noi l-am folosit la revelion, impreuna su siroul KalmAid, pentru corgiuta noastra care se sperie de artificii, bubuituri, pocnete, petarde etc. l-am pus in priza de pe la 15 Dec, ca sa aiba timp sa se difuzeze si sa ii induca o stare de bine din timp. Am ras special prelungitor in mijlocul camerei langa cosuletul ei, ca sa nu fie obstructionat de nimic. Pot sa spun ca nu a avut nici un efect :( Fata tot s-a speriat teribil, s-a ascuns in baie, ca in fiecare an, a tremurat ca varga, iar noi ne-am ciocit si baut sampania incercand sa o linistim. Pote o functiona la altii, la noi nu a avut nici un efect. sorry.