Flee háztartási bolhasprayFlee háztartási bolhaspray

Flee háztartási bolhaspray

A Flee háztartási bolhaspray alkalmazásával a háztartásokban a kutyák és macskák bolha fertőzései hatékonyan ellenőrzés alatt tartható. Felnőtt bolhákkal, azok összes fejlődési alakjával (pete, lárva, báb és imágó), szemben is hatékony.

részletes termékleírás
Bolha elleni védelem
Bruttó ár: 93.89 Lei
Értékelés: 4.4 / 79 Összes értékelés olvasása (0)
Flee háztartási bolhaspray 400 ml

Flee háztartási bolhaspray 400 ml

400 ml
Ár: 93.89 Lei (0.23 Lei / ml)
0.97 hűségpont
Szállítás: 2 munkanap?
Szállítás díja: díjtáblázat?
db: Kosárba
Raktáron
Termékleírás

A Flee háztartási bolhaspray alkalmazásával a háztartásokban a kutyák és macskák bolha fertőzései hatékonyan ellenőrzés alatt tartható. Felnőtt bolhákkal, azok összes fejlődési alakjával (pete, lárva, báb és imágó), szemben is hatékony.

JAVALLATOK:

- A FLEE alkalmazásával a háztartásokban a macskák és kutyák bolha fertőzései hatékonyan ellenőrzés alatt tartható. Felnőtt bolhákkal, azok  összes fejődési alakjával (pete, lárva, báb és imágó), szemben is hatékony.
- Háziporatka ellen is hatásos . Alkalmazásával eredményesen csökkenthető az atkákból és azok anyagcseretermékeiből származó allergének mennyisége, ezáltal az atopiás dermatitisz  jelentkezése.
- A FLEE nem mérgező és nem pesticid hatású. 

ELŐNYEI:

- Hatékony
- Színtelen
- Szagtalan
- Nincs allergizáló hatása
- Teljesen biztonságos 
- Nem toxikus
- Rezisztencia nincs ellene

ÖSSZETÉTEL:

Hatóanyag: 0.4% Dimeticone gél/gumi, cyclometicont is tartalmaz.

CÉLÁLLATFAJOK:

Környezetben alkalmazható  spray.

FLEE háztartási bolha spray

- A bolha életciklusa:

Egy bolha élete során négy fejlődési szakaszon megy keresztül: a pete, a lárva, a báb és a felnőtt stádium. A felnőtt bolhák csak vérszívást követően képesek szaporodásra. A nőstény naponta többször képes peterakásra és alkalmanként akár 20 petét is rakhat a gazdaállatra, vagy annak környezetébe (szőnyegre, takaróra, vagy akár a padozat réseibe).A bolha fejlődési ciklusának hosszúsága  2 hét és 8 hónap között változik, függ a hőmérséklettől, a páratartalomtól a táplálkozástól és fajtától.  A vérszívást követően a nőstény napi 45-50 petét rak. A bolhapeték a gazdaállat szőréhez ragadva leesnek, leginkább ott, ahol az állat rendszerint tartózkodik  alszik, vagy pihen,(Padlószőnyeg, kárpitozott bútorok, kutya és macska dobozok). Ez az oka annak, hogy ezek a helyek rendkívül fontosak a bolha életciklusa szempontjából.
2-14 nap elteltével a petékből lárvák fejlődnek, melyeket általában a padlószőnyegben találjuk meg. A lárvák nem szívnak vért, a felnőtt bolhák bélsarában levő emésztett vérrel, elhalt bőrrészekkel, szőrrel, tollal és más szerves anyagokkal táplálkoznak. A lárvák egy az általuk szőtt kitin zsákban bábként fejődnek tovább. A kifejlett bolhák 5-14 nap múlva kibújnak, vagy egészen addig várnak ezzel, amíg rezgés( háziállat, vagy az ember mozgása), nyomás (rálépnek), vagy meleg nem jelzi a potenciális gazda jelenlétét.
Az újonnan kibújt felnőtt bolhák vérvétel nélkül csupán egy hétig képesek élni. A teljesen kifejlődött felnőtt bolhák azonban akár 1 hónapig is életben maradnak táplálkozás nélkül. A bolhák fejlődése szempontjából optimális hőmérséklet 21°-29°C között van. A bolhák élettartama 1-2 év.

- Házi poratka:

A házi poratkák a lakásban egész évben előfordulnak, szaporodásuk főleg májustól októberig tart. Az atka petéből történő kifejlődése kb. 3-4 hétig tart, a felnőtt atkák kb. 3- hónapig élnek. A legoptimálisabb számukra  a 25-30°C-os külső hőmérséklet és a 70%-os páratartalom.
Táplálkozásuk alapját étel maradékok, bőr és egyéb hám részek, más atkák maradványai képezik. A kültakarójuk áttetsző, ezért a sötétet részesítik előnyben. Éjszaka aktívak főként, szeretnek testrészek közelében tartózkodni, melyek meleget és nedvességet biztosítanak számukra.
Gyakran fordulnak elő matracokban, ágyneműben, kárpitozott bútorokban, szőnyegekben és textiliákban, ott ahol feltehetőleg elegendő táplálékot találhatnak.
A házi poratkák rendkívül ellenállóak, alacsony nedvességtartalom mellett, mélyen fagyáspont alatt illetve akár  65°C felett is életben maradhatnak.                                                                                                        Régóta ismeretes tény, hogy a házi poratkák állatban és emberben egyaránt allergiát okozhatnak. A kutyák atópiás dermatitise szempontjából két házi poratka faj jöhet számításba: Dermatophygoides farinae és a Dermatophygoides pteronyssinus. A kutyák allergiáinak a leggyakoribb kiváltó oka az először említett faj. Egy irodalmi adat szerint az atópiás kutyák 72% D. farinae-re reagál.(1) Mivel az  allergének, melyekre kedvenc állatunk allergiával reagál, az atkákból és azok anyagcseretermékeiből származik, nem csak az a fontos, hogy az atkákat elpusztitsuk, hanem, hogy az azokból származó allergéneket is eltávolítsuk (pld. az atkák ürülékében levő fehérjéket). 

- FLEE - a pesticidek alkalmazásának leghatékonyabb alternativája:

A 0,4%-os dimeticon tartalmú spray a bolhák és atkák fejlődési alakjai szempontjából egy ragacsos csapdaként működik. A felnőtt bolhák 3 percen belül, a lárvák 10 percen belül mozgásképtelenek lesznek. A bábok ugyan továbbfejlődnek, de nem képesek kibújni és ezzel megszakad a bolha életciklusa.
FLEE - nem pesticid, vagy insecticid hatású, hatásmódja fizikai jellegű, rezisztencia sem jelentkezik ellene. A benne levő szilikon "knock-down" hatása a hasonló a permethrin- és pyripoxifen tartalmu szerekkel. Ebben az esetben a "knock-down" hatás nem azt  jelenti, hogy a paraziták valójában mikor pusztulnak el, hanem, hogy mikor válnak mozgásképtelenné. A kezelés után a Flee hatását legalább 6 napig megőrzi a kárpitban, mozgásképtelenné téve az oda kerülő felnőtt bolhákat és a lárva alakokat is. Az alkalmazást követően a környezet akár 9 héten keresztül bolhamentes maradhat, ezért ismételt alkalmazása 6-9 hetente ajánlott.          A házipor eredetű  allergének mennyisége a felnőtt házipor atkák számának, ezek bélsarának és kültakaró maradványainak megfelelő kontrol alatt tartásával hatékonyan csökkenthető.
A hatékony bolhaellenes védekezéssel és az allergének mennyiségének csökkentésével a háztartásokban az atópiás háziállatok tünetei csökkenthetőek, ezáltal a termék a házi porallergiában szenvedő állatok allergiás tüneteinek indirekt csökkentésére is alkalmas. (Thornton & Ross).
Toxicitása alacsony. Szájon át felvéve sem mérgező más állatfajok számára. Alkalmazása hüllők, halak és növények  szempontjából is biztonságos. Orális, vagy külsődleges alkalmazást követően a bélcsatornából, vagy a bőrfelületről nem szívódik fel (Biztonságosságára jellemző, hogy más dimeticon tartalmú szereket gyerekek fej tetvessége esetén alkalmazzák (2).

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ:

Használat előtt alaposan felrázandó. Magunktól eltartva a kezelendő felülettől kb. 40 cm-re irányítsuk a fúvókát. Az egyenletes adagolás érdekében seprő mozdulatokkal juttassuk ki a szert. Egy négyzetméter kárpit, takaró, vagy egyéb felület kezelésére 14 másodpercnyi Flee spray szükséges. Hosszabb alkalmazás esetén érdemes a spray flakont időnként felrázni. A használat után kezet kell mosni. Nincs szükség arra, hogy a házban, lakásban minden részét lekezeljük, elegendő azokat a felületeket  lefújni, melyek kedvenceinkkel közvetlen kapcsolatba kerülnek.
Néha a lefújt felületeken sötétebb folt észlehető, mely normális jelenség és megszáradva eltűnik.
Kemény nem lyukacsos felületek kezelésére nincs szükség, de amennyiben ilyen felületre jut a spray, akkor megszáradásig (kb. 30 percig) nedves és csúszós marad, ezért óvatosan kell közlekedni rajta. A kezelést követően szellőztetésre, illetve porszívózásra nincs szükség.

Alkalmazása legfeljebb  6 hetente ajánlott. 

ÓVINTÉZKEDÉSEK:

Ételtől és italtól távol tartandó. A szembe kerülést kerülje, amennyiben a szer a szembe jut bőséges vízzel alaposan ki kell mosni. Amennyiben szem irritáció jelentkezik mutassa meg orvosnak.
A termék legtöbb felület kezelésére biztonságosan alkalmazható, de néhány esetben az alapanyagok olajos jellegű természete miatt a kezelt felület megszáradásig kissé síkos lehet, ezért azokon óvatosan kell közlekedni. Egyedi, speciális felületek (pld. bőr) kezelését megelőzően érdemes a szert kis felületen kipróbálni, annak érdekében, hogy annak hatását az adott anyagon felmérjék.

FIGYELMEZTETÉSEK:

A flakon nyomás alatt áll, ezért közvetlen napfénytől óvni kell és nem szabad 50°C feletti hőmérsékletnek kitenni. Tilos alkalmazást követően összenyomni, vagy elégetni! Az alkalmazás során kerülni kell, hogy a spray tűzbe, vagy annak közelébe, elektromos berendezésre, vagy izzó anyagokra kerüljön. Gyúlékony anyagoktól távol kell tartani. Gyerekektől távol tartandó, Dohányzás az alkalmazás során kerülendő. 

A FEL NEM HASZNÁLT KÉSZÍTMÉNY VAGY HULLADÉKÁNAK KEZELÉSÉRE, MEGSEMMISÍTÉSÉRE VONATKOZÓ UTASÍTÁSOK:

A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.

VÁSÁRLÓI VÉLEMÉNYEK