Kiválasztott feltételek:
Akciós termékek
Speciális
Csirkehúsmentes
Fogyókúrás, light
Hipoallergén
Gabona- és/vagy gluténmentes
Emésztőrendszeri problémákra
Cukorbetegségre
Bőr- és szőrproblémákra
Májbetegségre
Veseproblémára
Ízületi problémákra
Húgyúti problémákra
Vemhesség előtt/után
Aktív és munkakutyáknak
Fog- és szájápolásra
Csirke - Egyfajta fehérjeforrás
Bárány - Egyfajta fehérjeforrás
Hal - Egyfajta fehérjeforrás
Kacsa - Egyfajta fehérjeforrás
Marha - Egyfajta fehérjeforrás
Nyúl - Egyfajta fehérjeforrás
Rovar - Egyfajta fehérjeforrás
Szupermarket minőség
100% ízgarancia
több...
Javasolt méret
Kistestű
Közepes testű
Nagytestű
Javasolt életkor
Kölyök
Junior
Felnőtt
Idős

Mit kell tudnod a kutyatápokról?

Miért van kölyök-, felnőtt- és idős kutyának kifejlesztett kutyatáp?
Az, hogy különböző életkorokban különböző tápra van szüksége kedvenceinknek nem csupán marketing fogás. Ahogy nálunk embereknél, úgy a kutyáknál is változik a tápanyagigény a korral. A kölyökkutyák megfelelő csont fejlődéséhez jó minőségű kölyöktápra van szükség, de a kölyöktápokból sem mindegy milyet választunk. Amennyiben egy kevésbé jó minőségű, olcsó terméket etetünk, úgy a kiskutyának hiánybetegségei alakulhatnak ki, ami pedig súlyos betegségekhez vezethet. Ugyanígy egy túl erős táp kölyökkorban túl gyors növekedéshez vezethet, ami pedig a csont fejlődési rendellenségek kialakulásának esélyét növeli. Ez különösen igaz a kimondottan nagytestű fajtákra. Érdemes nagyon alaposan utána nézni egy-egy adott márkának, ugyanis ami jó az egyik kutyusnak, az nem biztos, hogy jó a másiknak. Ebben a termékleírás, az állatorvos vagy a tenyésztő tud segíteni. A felnőtt egyedek között is van különbség aktivitásban, energiaszükségletben, ízlésben. Egy magas energia szintű, pörgős, aktív kutyus tápján, egy lustácskább, lassabb kutya akár el is hízhat. Ahogyan nálunk embereknél náluk is meg kell találni azt a kiegyensúlyozott étkezést, amivel a mi kutyusunk jól érzi magát, van energiája játszani, sétálni, de nem fog elhízni tőle. Idősebb korban általában csökken az energiaszükséglete a kutyusoknak, ami miatt hízékonyabbá válhatnak. Emellett más vitaminokra van szükségük és megváltozik a tápanyag igényük is. Ezért találták ki a senior tápokat, amik kimondottan a nyugdíjas kutyusok igényeihez alkalmazkodnak ezzel segítve, hogy minél tovább velünk maradjanak!

Speciális igények
Manapság egyre több az ételallergiás kutya. Nekik speciális diétára van szükségük, hogy ne legyenek tüneteik ehhez nyújtanak segítséget a webshopunkban nagy választékban forgalmazott hipoallergén, gabonamentes, gluténmentes, csirkementes tápok! Nálunk biztosan megtalálja azt az eledelt, amit szívesen fogyaszt allergiás kutyusa. A nagyszámú egészségi problémával küzdő kutyus kedvéért megtalálhatóak nálunk a májdiétás, vesediétás, diabéteszes kutyatápok is, ahogyan a fogyást elősegítő fogyókúrás termékek és a fogproblémákra ajánlott eledelek is.

Konzerv vagy száraztáp
Hogy mi a jobb a kutyának a konzerv vagy a száraztáp ez is sok mindentől függ. Egy jó minőségű konzerv eledelben megtalálható minden fontos tápanyag, a legtöbb kutyus imádja emellett könnyebben emészthetőek, mint a száraztápok. A száraztáp viszont olcsóbban jön ki havi szinten, mint a konzerv ezért a gazdik jobban kedvelik, szintén minden fontos tápanyag megtalálható a jó minőségű termékekben és csökkentik a fogkő képződés esélyét. A legjobb talán, ha vegyesen kap a kutyus ezt is, azt is.

Honnan tudhatjuk, hogy jó minőségű e a táp?
Természetesen árulkodó az ár. A nagyon olcsó, hipermarketes termékek nem a legjobb választások, ugyanis emésztési, veseműkődési gondokhoz, bőr- és fogproblémákhoz vezethetnek. Ahogyan nálunk embereknél, úgy kedvenceinknél is az egészséges élet a megfelelő táplálkozással kezdődik. Arról nem is beszélve, hogy amit a gazdi esetleg megspórol a tápon azt kifizeti majd az állatorvosnál. Emellett a csomagoláson feltüntetett összetevőkből és a táp beltartalmából is kiderül jó választás lesz e kutyusunk számára. Egy átlagos energiaszintű felnőtt kutyának például a következő beltartalmú táp az ajánlott: 18-31% fehérje, 8-13% zsír, 4-8% nyershamu, 2-5% rost és 30-60% szénhidrát. Egy fogyókúrázó, vagy idős állatnak már nem pont ez az összetétel az ideális. Ezért is érdemes állatorvossal konzultálnunk kedvencünk etetéséről.

Mennyi kutyatápot adjak kutyusomnak?
Érdemes minden esetben figyelembe venni a csomagoláson feltüntetett ajánlott mennyiséget. Azonban az csak egy ajánlat amennyiben azt vesszük észre, hogy kedvencünk fogy vagy hízik ezzel a mennyiséggel akkor el lehet térni tőle. Fontos megjegyeznünk, hogy a jó minőségű száraztáp is és a konzerv is önmagában teljes értékű eledel így nem szükséges hozzá köretet adni a kutyának.

Amennyiben szeretnél többet megtudni a kutyusok allergiájáról, fogyókúrájáról, esetleg időskori igényeiről, úgy látogass el magazin oldalunkra, ahol sok érdekes és hasznos információt találsz.

több...