Relaxa-Bits nyugtató tablettaRelaxa-Bits nyugtató tabletta

Relaxa-Bits nyugtató tabletta

Kiegészítő takarmány kutyák részére. A Relaxa-Bits nyugtató tabletta gyógynövényekből összeállított, speciálisan kutyák számára kifejlesztett készítmény. Minden összetevője külön-külön is bizonyítottan hatékony szorongás- és félelemoldó hatással rendelkezik, együttes hatásuknak köszönhetően a legkülönbözőbb, a kutyák számára érthetetlen és ezért nehéz helyzetet jelentő stresszes állapotok leküzdésében nyújthat gyors és hatékony segítséget.

részletes termékleírás
Bruttó ár: 63.99 Lei
Értékelés: 4.1 / 16 Összes értékelés olvasása (0)
Relaxa-Bits nyugtató tabletta 10 db

Relaxa-Bits nyugtató tabletta 10 db

10 db
Ár: 63.99 Lei (6.40 Lei / db)
0.66 hűségpont
Szállítás: 2 munkanap?
Szállítás díja: díjtáblázat?
db: Kosárba
Raktáron
Termékleírás

Kiegészítő takarmány kutyák részére. A Relaxa-Bits nyugtató tabletta gyógynövényekből összeállított, speciálisan kutyák számára kifejlesztett készítmény. Minden összetevője külön-külön is bizonyítottan hatékony szorongás- és félelemoldó hatással rendelkezik, együttes hatásuknak köszönhetően a legkülönbözőbb, a kutyák számára érthetetlen és ezért nehéz helyzetet jelentő stresszes állapotok leküzdésében nyújthat gyors és hatékony segítséget.

A Relaxa-Bits nyugtató tabletta használata indokolt az alábbi esetekben:

- Egyedüllétkor jelentkező szorongás feloldására

- Viselkedészavar, alvászavar esetén

- Stresszes állatok megnyugtatására, idegesség és félelem oldására

- Éjszakai ugatás esetén

- Erős zaj okozta idegesség enyhítésére

- Pszichés eredetű szobatisztasági problémák megoldására

- Utazási nyugtalanság; orvosi rendelőbe és kutyakozmetikába való látogatáshoz

- Tűzijáték, viharok és villámlás esetén, időjárási frontokra érzékeny állatok nyugtatására

- Új helyre költözéskor, kutyapanzióba adáskor

- Gazda tartós távolléte, hozzátartozó elvesztése, új jövevény érkezése esetén

- Agresszió, rivalizálás és féltékenység (másik állatra, kisbabára) leküzdésére

Összetétel tablettánként:

Mámorbors (Piper methysticum) 100 mg, Macskagyökér (Valeriana officinalis) 80 mg, 5-hidroxi-triptofán 40 mg, Csüdfű (Astragalus membranaceus) 40 mg, Csucsóka (Scutellaria  lateriflora) 40 mg, Citromfű (Melissa officinalis) 30 mg

Mámorbors (Piper methysticum, Kava)

A mámorbors őshazája a Csendes óceáni szigetvilág, Hawaii, Fiji-szigetek. Itt a helyi lakosok nagy tiszteletben tartják, és az idegrendszerre kifejtett nyugtató hatása miatt évszázadok óta alkalmazzák a mindennapok során.

Nagyfokú nyugalmat, kellemes érzést kelt az állatokban és emberben. Megszűnik a stressz, a félelem úgy, hogy nem tompítja el az agyat; a gondolkodás és a tudat is érintetlen marad. További előnye, hogy nem addiktív, a fogyasztása után nem jelentkezik izgatottság és elvonási tünetek.

Macskagyökér (Valeriana officinalis)

Ezt a gyógynövényt már az ókori görögök is alkalmazták szorongás csökkentésére, alvás elősegítésére, fájdalomcsillapításra. Nyugtató és feszültségoldó hatású.

A macskagyökér nagy előnye, hogy a gyógyszerekkel ellentétben nem okoz káros függőséget.

Javítja az alvás minőségét, sőt ez a hatás idővel egyre fokozódik, ezért célszerű rendszeresen alkalmazni. A leghatásosabb álmot hozó szernek tartják.

5-hidroxi-triptofán (5HTP)

Az 5-hidroxi-triptofán az agyba bejutva szerotoninná (más néven 5-hidroxi-triptaminná) alakul át.

A szerotoninról köztudott, hogy szerepet játszik a jó közérzet, az alvás és a hangulat szabályozásában. Ezért nevezik boldogsághormonnak is. Hiányában szorongás, félelem, depresszió alakul ki.

Az 5-hidroxi-triptofánnak köszönhetően a Relaxa-Bits tabletta kedvezően hat az állatok kedélyállapotára és segít a szorongást oldani és a félelmet megszüntetni.

A Relaxa-Bits egyedülálló tulajdonsága, hogy nem a triptofán nevű aminosavat tartalmazza, hanem annak egy  különleges származékát, az 5-hidroxi-triptofánt. Más termékek legfeljebb triptofánt tartalmaznak, melynek csak elenyésző hányada alakul át az agyban szerotoninná, nagy részét a szervezet fehérjeszintézisre használja fel.

Csüdfű (Astragalus membranaceus)

Az asztragaluszt gyógynövényként több mint 2000 éve ismerik és használják Délkelet-Ázsiában.

A gyökeréből nyert kivonat segíti a szervezet ellenállóképességét érzelmi és fizikai stresszhatások esetén és elősegíti az erős immunválasz kialakulását.

Csucsóka (Scutellaria lateriflora)

Főleg Kelet-Ázsiában, ezen kívül az Egyesült Államokban is őshonos gyógynövény. Elsősorban nyugtatóként, szorongásos állapotok ellen használják állatokon és embereken. A csucsóka félelem- és szorongáscsökkentő hatása mellett javítja a kedélyállapotot, miközben a figyelemre és a gondolkodásra nincs negatív hatással.

Citromfű (Melissa officinalis)

Európában sokfelé termesztett, Magyarországon helyenként vadon is előforduló gyógynövény. Nevét a levelekben koncentrálódó citromillatra emlékeztető illóolajokról kapta. Már a középkorban is használták félelem oldására, valamint harcosok nyugtatására és sebkezelésre. Napjainkban is a legtöbb nyugtató, stresszoldó készítmény tartalmazza. Kifejezett feszültségoldó hatása van, segít a nyugtalanul alvó állatokon és szerepe van a depresszió oldásában is. Valeriánával együtt adva jelentősen fokozódik nyugtató hatása.
Jelentős görcsoldó, emésztést serkentő és epeműködést serkentő hatása is ismert.

A termék használatakor legyen figyelemmel a következőkre:

Macskák nyugtatására a Relaxa-Bits tabletta nem használható. Az összetevők közül a Valeriana officinalis (macskagyökér) macskákon a kezdeti időszakban erős izgalommal járó eufórikus állapotot válthat ki, ami ellentétes az elérni kívánt nyugtató hatástól. Ritkán előfordulhat egyedi érzékenység (pl. hasmenés, hányás) bizonyos összetevőkkel szemben, ilyenkor a dózis csökkentése vagy a tabletta szedésének felfüggesztése javasolt. Hosszú ideig (1 hónapnál tovább) tartó alkalmazás esetén a májfunkció ellenőrzése javasolt.

Adagolás:

- 1 tabletta/20 testtömegkilogramm, lehetőség szerint a stresszhatás előtt 30-60 perccel kell beadni.

- Szükség esetén az adag a duplájára emelhető (1 tabletta / 10 kg).

- Nagyon erős stresszhatás esetén, például szilveszterkor 8 óránként adható legfeljebb 3-5 napon keresztül.

VÁSÁRLÓI VÉLEMÉNYEK