Fypryst rácsepegtető oldat macskáknak

Fypryst rácsepegtető oldat macskáknak

Fypryst rácsepegtető oldat (Spot On) macskák részére.
Macskák bolha, kullancs vagy szőrtetvesség okozta fertőzésének megelőzésére és gyógykezelésére.

részletes termékleírás
Kullancs elleni védelem
Bolha elleni védelem
Tetű elleni védelem
1 hónapig tartó védelem
Bruttó ár: 20.88 Lei
Értékelés: 4.6 / 422 Összes értékelés olvasása (0)
Fypryst rácsepegtető oldat macskáknak 1 x 0,50 ml

Fypryst rácsepegtető oldat macskáknak 1 x 0,50 ml

1 x 0,50 ml
Ár: 20.88 Lei (20.88 Lei / db)
0.22 hűségpont
Szállítás: 2 munkanap?
Szállítás díja: díjtáblázat?
db: Kosárba
Raktáron
Termékleírás

Fypryst rácsepegtető oldat (Spot On) macskák részére.
Macskák bolha, kullancs vagy szőrtetvesség okozta fertőzésének megelőzésére és gyógykezelésére.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

FYPRYST 50 mg rácsepegtető  oldat macskák számára  A.U.V.

1. A FORGALOMBA HOZATALI  ENGEDÉLY JOGOSULTJÁNAK, TOVÁBBÁ AMENNYIBEN ETTŐL  ELTÉR, A GYÁRTÁSI TÉTELEK FELSZABADÍTÁSÁÉRT FELELŐS GYÁRTÓNAK A NEVE ÉS CÍME

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártási tételek felszabadításáért felelős gyártó:

KRKA, d.d., Novo mesto,
Smarjeska cesta 6,
8501 Novo  mesto, Szlovénia

2. AZ ÁLLATGYÓGYÁSZATI KÉSZÍTMÉNY NEVE

FYPRYST 50 mg rácsepegtető oldat macskák számára A.U.V. Fipronil

3. HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK  MEGNEVEZÉSE

1 cseppentő pipetta (0,50 ml) tartalma:

- Hatóanyag: Fipronil 50mg

- Segéd és vivőanyagok: Butil-hidroxianizoi (E320): 0,10 mg, Butil-hidroxitoluol (E321): 0,05 mg

4. JAVALLAT(OK)

Macskák bolha (Ctenocephalides felis), vagy kullancs (Rhipicephalus  fajok, Dermacentor fajok, lxodes fajok) okozta fertőzésének megelőzésére és kezelésére.

Macskák bolhacsípés-allergiájának megelőzésére és gyógykezelésére.

Macskák szőrtetvességének (Feli,cola subrostratus fertőzésének) megelőzésére és gyógykezelésére.

5. ELLENJAVALLATOK

Adatok  hiányában ne használja a készítményt 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 1 kg kisebb testtömegű macskakölykök esetében.

Ne alkalmazható beteg (szisztémás kórfolyamatban szenvedő, lázas), vagy lábadozó állatokon. Súlyos mellékhatások, sőt elhullás veszélye miatt nyulakon nem alkalmazható.

6. MELLÉKHATÁSOK

Lenyalás esetén  rövid ideig tartó, nyálzás léphet fel, főként a vivőanyag természete miatt. A rendkívül ritka, gyanított mellékhatások közül, az  alkalmazás helyén fellépő átmeneti bőrreakcióról (hámlásról, a szőrzet lokális kihullásáról, viszketésről, bőrpírról) és testszertejelentkező viszketésről vagy a szőrzet kihullásáról számoltak be alkalmazás   után. Kivételesen  megfigyeltek   nyálzást,   reverzibilis  neurológiai  tüneteket  (hiperesztéziát, levertséget; ideges tüneteket), vagy hányást használat után.

Túladagolása kerülendő.

7. CÉLÁLLAT FAJOK

Macska

8. ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD(OK)

Az egyadagos, 0,5 ml-es pipetta tartalma a lapockák közötti bőrre applikálandó. Alkalmazási mód: Rácsepegtetés.

Az alkalmazási útmutató:

Vegyük ki az egyadagos pipettát a háromrétegű zacskóból. Tartsuk az egyadagos pipettát fiiggőleges helyzetben, majd csavaró mozdulattal húzzuk le a védőkupakot, fordítsuk meg a kupakot, és másik végével helyezzük vissza az egyadagos pipettára. A kupakot rányomva és megcsavarva törjük fel a pipetta lezárását, majd távolítsuk el a kupakot az egyadagos pipettáról. Az állat szőrzetét a lapockák közötti területen széjjelsímitva tegyük láthatóvá a bőrt. Helyezzük az egyadagos pipetta hegyét a bőrre, majd a pipettát néhányszor összenyomva ürítsük a tartalmát közvetlenül a bőrre.

A készítmény adagja legfeljebb 5 hétig véd a bolhákkal való fertőződéstőL

A készítmény kullancsok ellen 2 héten keresztül hatásos.

A készítmény ártalmatlanságcit értékelő vizsgálatok hiányában az egyes kezelések között legalább négy hétnek kell eltelnie.

9. A HELYES ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ JAVASLAT

El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemével érintkezzen.

Fontos; hogy a készítményt olyan területre alkalmazzák, ahonnan az állat képtelen aztlenyalni, és arrólis  gondoskodni kell, hogy az állatok ne nyalogassák egymást kölcsönösen a kezelés után.

Macskák esetében nincs adat a fürdetésnek vagy a samponos kezelésnek a készítmény hatékonyságát befolyásoló hatásáról. Mindazonáltal, a készítmény alkalmazása után 2 napig samponnal kezelt kutyákon észlelt hatékonysággal kapcsolatos információ alapján, a készítmény alkalmazását követő 2 napon belül a macskákat sem ajánlatos füröszteni.

Egy-egy kullancs megtelepedhet. Ez okból, kedvezőtlen körülméhyek között nem zárható ki teljesen a kullancsok által terjesztett fertőző betegségek átvitele. A kullancsok az infesztációt követő 24-48 órán belül elpusztulnak és lehullanak- rendszerint anélkül, hogy vért szívtak volna. Egy-egy kullancs megtelepedése  a kezelés után sem zárható ki. Az állaton a kezelés időpontjában található kullancsokat ajánlatos eltávolítani, hogy csökkentsük a fertőző betegségek kockázatát.

A kedvtelésből tartott állatok boihái gyakran elárasztják az állat kosarát, alomját, a rendszeresen  pihenőhelyül szolgáló szőnyegeket és lakberendezési  tárgyakat- ezeket tömeges fertözés esetén, ill. a védelmi intézkedések bevezetésekor megfelelő rovarirtókkal kezelni,továbbá rendszeresen porszívózni kell.

A Fypryst rácsepegtetö oldat alkalmazható tenyésztésre szánt, vemhes, továbbá szoptató macskákon

10. ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDÖ

Nem értelmezhető.

11. KÜLÖNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK

- Gyermekek elől gondosan el kell zárni!
- Az eredeti csomagolásban tárolandó, a fénytől való megóvás érdekében.
- Ez az állatgyógyászati készítmény különleges tárolási hőmérsékletet nem igényel
- Ezt az állatgyógyászati készítményt  csak a csomagalásan feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni!

12. KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉS(EK)

A készítmény nyálkahártya- és szemirritációt  okozhat, ezért el kell kerülni hogy a szájba vagy a szembe jusson.

Fipronilra vagy alkohalra ismerten túlérzékeny személyek esetében kerülendő az érintkezés az állatgyógyászati készítménnyel. Körültekintően meg kell előzni, hogy a pipetta tartalma a kéz ujjaival érintkezzen. Ha ez mégis megtörténik, szappannal és vízzel kezet kell mosni.

Ha az oldat véletlenül a szembe került, tiszta  vízzel gondosan ki kell öblíteni.

A készítmény használata után kezet kell mosni.

Amíg az alkalmazás helye meg nem száradt, addig a kezelt állatokat nem szabad simogatni, és a gyerekeket nem szabad engedni játszani velük. Ennél fogva ajánlott az állatok kezelését nem napközben, hanem koraeste végezni, és nem szabad hagyni, hogy a kezelt állatok a gazdájukkal (legfőképpen gyermekekkel) aludjanak.

A kezelés alatt nem szabad dohányozni, enni és inni!

13. A FEL NEM HASZNÁLT KÉSZÍTMÉNY VAGY HULLADÉKAINAK KEZELÉSÉRE, MEGSEMMISÍTÉSÉRE VONATKOZÓ UTASÍTÁSOK; (AMENNYIBEN SZÜKSÉGESEK)

A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint a keletkező hulladékokat a helyi követelményeknek megfeleiően  kell megsemmisíteni.

Kérdezze meg a kezelő állatorvost, hogy milyen módon semmisítse meg a továbbiakban nem szükséges állatgyógyászati készítményeket!Ezek az intézkedések a környezetet védik.

A készítmény nem kerülhet természetes vizekbe, mert veszélyes lehet a halakra és más vízi élőlényekre.

14. HASZNÁLATI UTASÍTÁS UTOLSÓ JÓVÁHAGYÁSÁNAK IDŐPONTJA

2015. június 1.

15. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

A kartondobozban 1, 3, 6, 10 vagy 20 egyadagos, 0,50 ml oldatot tartalmazó pipetta található, háromrétegű tasakba csomagolva. Előfordulhat, hogy nem minden kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Farmakoterápiás csoport: ektoparazitikumok lokális alkalmazásra, állatgyógyászati ATC kód: QP53AX15. A fipronil a fenilpirazolok csoportjába tartozó rovarölő/akaricid szer. Ízeltlábúakban a kloridcsatornák - legfőképpen a gamma-aminovajsav (GABA) szabályozása alatt állók - ligandjaival kölcsönhatásba lépve blokkolja a kloridionok pre- és posztszinaptikus transzportját a sejtmembránon keresztül. ennek eredményeként a központi idegrendszer működése zavart szenved, ami a rovarok és atkák pusztulásához vezet.

A Fypryst rácsepegtető oldat hatóanyaga a fipronil, mely sajátos hatásmechanizmussal hat a bolhákra és a kullancsokra. A Fypryst rácsepegtető oldat felhalmozódik a bőr és a szőrtüszők lipid-összetevőiben, majd folyamatosan ürül a szőrtüszőkből a bőrre és a szőrzetre, ami elnyújtott, tartós hatást eredményez.

A Fypryst rácsepegtető oldat helyi alkalmazását követően a bőrön keresztül felszívódó fipronil összmennyisége elhanyagolható.
A Fypryst rácsepegtető oldat alkalmazása után az állat szőrzetén kialakul egy koncentráció-gradiens, mely az alkalmazás helyéről a perifériás zónákig (lumbális régió, lágyék) terjed.
A fipronil nem szívódik fel és ezért nem metabolizálódik a szervezetben.
A fipronil koncentrációja a szőrszálakon idővel csökken, és az alkalmazás után 2 hónappal 1 μg/g szintet ér el.

 

VÁSÁRLÓI VÉLEMÉNYEK