Sh-Ivermectin Light Spot On

Sh-Ivermectin Light Spot On
Csomagolásváltás

Az Sh-Ivermectin Light Spot On Kalitkában tartott díszmadarak, énekesmadarak és papagájok fonalférgességének illetve a testnedvekkel táplálkozó ektoparaziták okozta fertőzöttségének gyógykezelésére használatos.

részletes termékleírás
Bruttó ár: 43.09 Lei
Értékelés: 4.4 / 88 Összes értékelés olvasása (0)
Sh-Ivermectin Light Spot On 5 ml

Sh-Ivermectin Light Spot On 5 ml

5 ml
Ár: 43.09 Lei (8 618 Lei / liter)
0.44 hűségpont
Szállítás: 2 munkanap?
Szállítás díja: díjtáblázat?
db: Kosárba
Raktáron
Termékleírás
Beltartalom

Az Sh-Ivermectin Light Spot On Kalitkában tartott díszmadarak, énekesmadarak és papagájok fonalférgességének illetve a testnedvekkel táplálkozó ektoparaziták okozta fertőzöttségének gyógykezelésére használatos.

Ható- és segédanyagok megnevezése

1 ml készítmény tartalmaz:

Hatóanyag:
Ivermektin 0,32 mg

Javallatok:

Kalitkában tartott díszmadarak, énekesmadarak és papajájok folnalférgességének, illetve a testnedvekkel táplálkozó ektoparaziták okozta fertőzöttségének gyógykezelésére.

Ellenjavallatok:

Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagával, vagy bármelyik segédanyaggal, vagy vívőanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

Mellékhatások:

Nem ismeretesek.

Ha bármilyen mellékhatást észlel, még ha az nem is szerepel ebben a használati utasításban, vagy úgy gondolja, hogy a készítmény nem hatott, értesítse erről a kezelő állatorvost!

Alternatív megoldásként a nemzeti mellékhatás figyelő rendszeren (http://portal.nebih.gov.hu/-/mellekhatasok/phartmacovigilance-esetek-bejelentese) keresztül is jelenthet.

Célállatfajok:

Kis testű díszmadarak, énekes madarak és papagájok.

Adagolás célállat fajonként:

Dísz- és énekes madarak, papagájok: At ivermektin adagja 0,2-0,4 mg/ttkg.

EGy csepp SH-Ivermectin spot on A.U.V. 0,008 mg ivermectint tartalmaz, ami ergyszeri alkalommal 20 gramm élősúly kezelésére elegendő.

Az állomány fonalféreg és ektoparaziták petéire, így a kezelést a peték kikelési idejének a figyelembevételével időről időre ismételni szükséges.

A helyes alkalmazásra vonatkozó javaslat

Rácseppentő oldat. A madár nyakán vagy begy tájékán hajtsuk szét a tollakat, hogy a bőr láthatóvá váljék, majd a készítményből az előírt mennyiséget cseppentsük közvetlenül a bőrfelületre. A kezelést 1 nap múlva ismételjük meg. A készítmény nem hatásos ektoparaziták petéire, így a kezelést a peték kikelési petéire, így a kezelést a peték kikelési idejének a figyelembevételével ismételni szükséges. 

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő(k)

A készítmény alkalmazása emberi fogyasztásra szánt tojást termelő, vagy arra szánt masarak kezelésére nem engedélyezett.

Különleges tárolási előírások

Az állatgyógyászati készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni!

25°C alatt száraz helyen tartandó.
Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a címkén feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni! A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Különleges figyelmeztetések

Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan:
Nincs

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:
Nincs

Az állat kezelését végző személyre vonatkozó óvórendszabályok:
Kerüljük a készítmény bőrre kerülését. Használata után mossunk kezet. Alkalmazása közben enni, inni, dohányozni nem szabad.

Vemhesség, laktáció vagy tojásrakás idején történő alkalmazás:
Tenyésztési szezonban és azt közvetlenül megelőzően csak akkor alkalmazzuk, ha az állomány törődése nélkül hajtható végre a kezelés.

Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók:
Nem alkalmazható egyidejűleg más szisztémás hatású anthelmintikus készítménnyel.

Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok):
Az előírt mennyiséget ne lépjük túl! Súlyos (kb. 20-szoros) túladagolás esetén aluszékonyság, bizonytalan állás, fej lógatás tapasztalható. Specifikus antidotuma nem ismeretes. Kevésbé súlyos túladagolás során gyengeség előfordulhat, de a tünetek minden külső beavatkozás nélkül egy-két nap alatt elmúlnak.

Inkompatibilitások:
Kompatibilitási vizsgálatok hiányában ezt az állatgyógyászati készítményt tilos keverni más állatgyógyászati készítménnyel.

A fel nem használt készítmény vagy hulladékának kezelésére, megsemmisítésére vonatkozó utasítások

A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsémisíteni. A készítmény nem kerülhet természetes vizekbe, mert beszélyes a halakra és más vízi élőlényekre.

A használati utasítás utolsó jóváhagyásának dátuma

2018. december 5.

További információk:

Rendelhetőség
Kizárólag állatgyógyászati felhasználásra. Vénymentes.

Forgalmazhatóság
Szabadon Fogalmazható.

Kiszerelési egységek és bonthatóság

5 ml-es polietilén cseppentős tartály papírdobozban,

Nyilvántartási szám:

019/2007/ MgSzH ÁTI

Beltartalom Mennyiség
Ivermectin 32,0 mg
VÁSÁRLÓI VÉLEMÉNYEK