Fypryst Spot-On Cat

Fypryst Spot-On Cat

Soluție spot-on pentru pisici.

Pentru prevenirea sau tratarea infecțiilor cauzate de purici, căpușe, păduchi de păr.

detalii despre produs
Protecție împotriva căpușelor
Protecție împotriva puricilor
Protecție împotriva păduchilor
Protecție - 1 lună
Preț brut: de la 20.88 Lei
Evaluare: 4.6 / 421 Citirea tuturor părerilor (0)
Fypryst Spot-On Cat 1 x 0,50 ml

Fypryst Spot-On Cat 1 x 0,50 ml

1 x 0,50 ml
Preț: 20.88 Lei (20.88 Lei / buc)
0.22 puncte de fidelitate
Livrare: 2 zile lucrătoare?
Costuri de livrare: tabel de taxe?
buc: în coș
Pe stoc
Informațiile produsului

Soluție spot-on pentru pisici.

Pentru prevenirea sau tratarea infecțiilor cauzate de purici, căpușe, păduchi de păr.

FYPRYST 50 mg spot on pentru pisici 

» Descarcă prospect 

NUMELE ŞI ADRESA DEŢINĂTORULUI AUTORIZAŢIEI DE COMERCIALIZARE ŞI A DEŢINĂTORULUI AUTORIZAŢIEI DE FABRICARE, RESPONSABIL PENTRU ELIBERAREA SERIILOR DE PRODUS, DACĂ SUNT DIFERITE

Deţinătorul autorizaţiei de comercializare şi producătorul:

KRKA, d.d., Novo mesto

Šmarješka cesta 6

8501 Novo mesto

Slovenia

 DENUMIREA MEDICAMENTULUI DE UZ VETERINAR

FYPRYST 50 mg soluție pentru pisici A.U.V. Fipronil

DENUMIRILE SUBSTANȚELOR ACTIVE ȘI ALE ALTOR INGREDIENTE

1 pipetă (0,50 ml) conţine:

Substanţă activă:

Fipronil 50 mg

Excipienţi:

Butilhidroxitoluen (E321)

Butilhidroxianisol (E320)

Etanol (96%)

Polisorbat 80

Povidonă K25

Dietilen glicol-monoetileter

 INDICAŢII

Tratamentul şi prevenţia infestaţiilor cu purici (Ctenocephalides felis) şi căpuşe (Rhipicephalus spp., Dermacentor spp., Ixodes spp.) la pisici.

Tratamentul şi controlul dermatitelor alergice la înţepăturile puricilor (FAD) la pisici.

Prevenţia şi tratamentul infestaţiilor cu păduchi hematofagi Felicola subrostratus la pisici.

 CONTRAINDICAŢII

Deoarece nu au fost efectuate studii care să confirme securitatea produsului pentru acel segment de vârstă/greutate la pisoi, produsul nu se administrează la pisoii cu vârsta mai mică de 8 săptămâni sau cu greutate mai mică de 1 kg. Nu administraţi produsul la animalele bolnave (boli sistemice, febră) sau la cele aflate în convalescenţă.

Nu administraţi produsul la iepuri datorită riscului de apariţie al unor reacţii adverse grave sau chiar al morţii.

REACŢII ADVERSE

În cazul în care animalele se ling, poate apărea hipersalivaţie de scurtă durată datorată în principal excipienţilor. Printre reacţiile adverse extrem de rare suspectate, se pot observa reacţii pasagere ale pielii la locul aplicării medicamentului (decolorare şi căderea părului, prurit şi eritem) şi prurit general cu alopecie. În mod excepţional după utilizare s-au observat simptome neurologice reversibile (hiperestezie, depresie, nervozitate), hipersalivaţie sau vomismente.

Evitaţi supradozarea.

SPECII ŢINTĂ

Pisici.

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CĂI) DE ADMINISTRARE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Datorită lipsei testelor clinice efectuate pe siguranţa produsului, intervalul minim între aplicări este de 4 săptămâni.

Cantităţi de administrat:

Aplicaţi conţinutul unei pipete de 0,5 ml cu doză unică pe piele, între spete.

Calea de administrare:

Aplicare externă pe piele.

Metoda de administrare:

Scoateţi o pipetă din ambalaj. Ţineţi pipeta în poziţie verticală cu vârful în sus şi deşurubaţi capacul pipetei. Cu celălalt capăt al dopului astfel îndepărtat, perforaţi sigiliul pipetei. Îndepărtaţi părul animalului de pe linia mediană dintre spete pentru a face pielea vizibilă. Puneţi vârful pipetei pe piele şi presaţi tubul de mai multe ori pentru a fi golit direct pe piele.

O doză va asigura protecţia împotriva infestării cu purici pe o perioadă de 5 săptămâni.

Produsul este eficient împotriva căpuşelor timp de 2 săptămâni.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ

Căpuşele de pe animale trebuie îndepărtate înainte de utilizarea produsului pentru a micşora riscul bolilor transmisibile.

Este important să vă asiguraţi că aplicarea produsului se face într-un loc ferit unde animalul nu se poate linge şi trebuie evitat ca animalele sa se lingă unele pe altele

Datele despre eficacitatea produsului după baie/şamponare a animalelor sunt insuficiente. De aceea această practică nu se recomandă timp de 2 zile de la aplicarea medicamentului.

Şampoanele emoliente se pot folosi înainte de tratament, dar, dacă sunt folosite săptămânal, reduc durata de protecţie împotriva puricilor la aproximativ 5 săptămâni.

Îmbăierea săptămânală cu şampon medicamentat cu clorhexidină 2% nu afectează eficacitatea produsului împotriva puricilor, după cum reiese din studii efectuate pe o perioadă de 6 săptămâni.

Câinii nu trebuie să înoate în ape curgătoare timp de 2 zile după aplicare (vezi secţiunea 6.6)

Pot apărea căpuşe sporadic. Astfel, este imposibilă excluderea completă a infectării cu boli în condiţii neprielnice. De regulă, căpuşele vor muri în decurs de 24 - 48 de ore după infestare fără a se hrăni cu sângele animalului.

Puricii animalelor de companie invadează frecvent culcuşul acestora, acolo unde animalele dorm şi se odihnesc, locuri ce trebuie tratate în mod regulat cu insecticide adecvate şi curăţate cu ajutorul unui aspirator în cazul infestaţiilor masive sau în momentul aplicării măsurilor de prevenţie.

Produsul Fypryst soluţie spot-on poate fi aplicat femelelor destinate reproducţiei şi femelelor gestante, precum şi femelelor ce alăptează.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină.

Acest produs medicinal veterinar nu necesită condiţii speciale de depozitare.

ATENŢIONARE (ATENŢIONĂRI) SPECIALĂ (SPECIALE)

Produsul poate cauza iritarea membranelor mucoase şi a ochilor. Astfel, evitaţi contactul produsului cu gura şi ochii.

Animalele sau persoanele cu hipersensibilitate cunoscută la insecticide sau alcool trebuie să evite intrarea în contact cu produsul Fypryst soluţia spot-on. Evitaţi contactul direct al mâinii cu produsul. În caz de contact accidental, spălaţi mâinile cu apă şi săpun.

În caz de contact cu ochii, spălaţi din abundenţă cu apă curată.

Spălaţi mâinile după utilizare.

Nu puneţi mâna pe animalele tratate şi nu lăsaţi copiii să se joace cu acestea până ce locul de aplicare al produsului nu s-a uscat. De aceea, nu se recomandă aplicarea tratamentului în timpul zilei ci seara înainte de culcare, iar animalelor nu li se va permite să doarmă cu proprietarii sau mai ales cu copiii.

Nu fumaţi, nu beţi şi nu mâncaţi în timp ce aplicaţi produsul.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ

Orice produs neutilizat sau deşeu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate în conformitate cu cerinţele naţionale.

Solicitaţi medicului veterinar informaţii referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri contribuie la protecţia mediului.

Fipronil poate afecta organismele acvatice. Nu contaminaţi lacurile, cursurile de apă sau canalele de scurgere cu acest produs sau cu ambalajele folosite.

ALTE INFORMAŢII

Pipetă de 0,50 ml de soluţie, cu doză unitară, împachetată în pungă triplă.

Cutii cu 1, 3, 6,10 şi 20 pipete.

Grupa farmacoterapeutică: Ectoparaziticide cu uz topic.

Codul veterinar ATC: QP53AX15.

Fipronil este un insecticid/acaricid din grupul fenilpirazolilor. Acţionează direct asupra artropodelor prin interacţiuni cu liganzii canalelor ionilor de clor, în special asupra acelora reglate de neutransmiţătorul acidul gama-aminobutiric (GABA), astfel blocând transportul pre şi postsinaptic al ionilor de clor prin membranele celulare. Aceasta duce la activităţi necoordonate ale sistemului nervos central şi la moartea insectelor şi acarienilor.

Soluţia spot-on Fypryst conţine ingredientul activ fipronil, ce posedă un mecanism unic de acţiune împotriva puricilor şi căpuşelor. Soluţia spot-on Fypryst se acumulează în componenta lipidică a pielii şi în foliculii piloşi şi este eliminată continuu pe piele şi păr asigurându-se o activitate persistentă.

Cantitatea totală de fipronil absorbită prin piele după aplicaţii locale ale produsului Fypryst spot-on este neglijabilă.

După aplicarea soluţiei spot-on Fypryst, fipronilul se propagă prin intermediul gradientului de concentraţie în pielea şi părul animalelor de la locul aplicării spre zonele periferice (zona lombară, inghinală).

La pisoi, fipronilul nu este absorbit şi astfel nu este metabolizat în organism.

La pisici, concentraţia de fipronil în păr scade în timp până la 1 μg/g după 2 luni de la aplicare.

 

OPINIILE CUMPĂRĂTORILOR