Zeronil Combo pentru pisiciZeronil Combo pentru pisici

Zeronil Combo pentru pisici

Zeronil Combo este o soluție spot-on pentru tratamentul infecțiilor cu purici și căpușe.

detalii despre produs
Protecție împotriva căpușelor
Protecție împotriva puricilor
Protecție împotriva păduchilor
Preț brut: de la 21.99 Lei
Evaluare: 4.5 / 13 Citirea tuturor părerilor (0)
Zeronil Combo pentru pisici 1 x 0,5 ml

Zeronil Combo pentru pisici 1 x 0,5 ml

1 x 0,5 ml
Preț: 21.99 Lei
0.23 puncte de fidelitate
Livrare: 2 zile lucrătoare?
Costuri de livrare: tabel de taxe?
buc: în coș
Pe stoc
Informațiile produsului

Zeronil Combo este o soluție spot-on pentru tratamentul infecțiilor cu purici și căpușe.

Instrucțiuni

Zeronil Combo 50 mg / 60 mg soluție de picurare pentru pisici și dihori A.U.V.

DENUMIRI DE SUBSTANȚE ACTIVE ȘI ALTE INGREDIENTE

Soluție de picurare.

O pipetă de 0,5 ml conține:

- Substanțe active:

Fipronil: 50,00 mg

(S) -methopren: 60,00 mg

- Excipienți:

Butilhidroxianizol (E320): 0,10 mg

Butilhidroxitoluen (E321): 0,05 mg

INDICAȚII

Pentru pisici:

- Pentru tratamentul infestărilor cu purici sau co-infecții cu purici, căpușe și / sau păduchi.

- Pentru tratamentul infecțiilor cauzate de purici [Ctenocephalides spp.). Efectul insecticid împotriva noilor infecții cauzate de puricii adulți durează 4 săptămâni. Prevenirea reproducerii puricilor, ovule depuse de purici adulți (efect ovicid) și inhibarea dezvoltării larvelor (efect larvicid) sunt asigurate timp de 6 săptămâni după aplicare.

- Pentru tratamentul infecțiilor cauzate de căpușe (Ixodes ricinus, variabila Dermacentor, Rhipicephalus sanguineus). Produsul are un efect acaricid împotriva căpușelor timp de 2 săptămâni (pe baza datelor experimentale).

- Pentru tratamentul infecțiilor cauzate de păduchi (Felicola subrostratus). Produsul poate fi utilizat ca parte a unei strategii de tratament pentru dermatita alergică la purici (Flea Allergic Dermatitis - FAD).

Pentru dihori:

- Pentru tratamentul infestărilor cu purici sau infestări concomitente cu purici și căpușe.

- Pentru tratamentul infecțiilor cauzate de purici (Ctenocephalides spp.). Efectul insecticid împotriva noilor infecții cauzate de puricii adulți durează 4 săptămâni. Prevenirea reproducerii puricii este posibilă prin inhibarea dezvoltării ouălor depuse de purici adulți (efect ovicid) și a larvelor eclozionate din ele (efect larvicid).

- Pentru tratamentul infecțiilor cauzate de căpușe (Ixodes ricinus). Produsul are efect acaricid împotriva căpușelor timp de 4 săptămâni (pe baza datelor experimentale).

CONTRAINDICAȚII

În absența datelor, produsul nu trebuie utilizat la pisoi sub 8 săptămâni și / sau cu o greutate mai mică de 1 kg. A nu se folosi în dihori sub 6 luni. Nu folosiți la animale bolnave (de exemplu, sistemice, febrile) sau convalescente.

Produsul nu se recomandă iepurilor, datorită riscului de apariţie al unor reacţii adverse grave sau chiar al morţii. În absența studiilor, produsul nu este recomandat pentru utilizare la speciile care nu sunt vizate.

EFECTE SECUNDARE

Între reacţiile adverse suspecte, extrem de rare, după utilizare s-au raportat la locul aplicaţiei, reacţii cutanate tranzitorii (decolorarea pielii, pierderea locală a părului, mâncărimi, roșeață) mâncărime sistemică și căderea părului după administrare.  În mod excepţional s-au observat după utilizare, hipersalivaţie, simptome neurologice reversibile (hiperestezie, depresie, simptome nervoase) vomă sau simptome respiratorii.  Dacă animalul linge locul de aplicare, o scurtă perioadă de  hipersalivaţie, poate fi observată datorită excipientilor. Dacă apar reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Aceasta include eventualele reacții adverse care nu sunt enumerate în acest prospect. 

SPECII ȚINTĂ

Pisică, dihor.

DOZARE PENTRU FIECARE SPECII, CALEA (CĂILE) ȘI METODA DE ADMINISTRARE

O pipetă de 0,5 ml pe pisică aplicată pe piele. Trebuie să treacă cel puțin 4 săptămâni între două tratamente. O pipetă de 0,5 ml pe dihor, echivalent cu 50 mg fipronil și 60 mg (S) -metopren, aplicată pe piele. Trebuie să treacă cel puțin 4 săptămâni între două tratamente.

Scoateţi pipeta din plic. Ţineţi pipeta cu vârful în sus. Loviţi uşor partea îngustă a pipetei pentru a fi siguri că soluţia este în corpul principal al pipetei. Răsuciţi vârful pipetei. Depărtaţi blana animalului pâna când pielea devine vizibila. Aşezaţi vârful pipetei pe piele şi apăsaţi delicat pipeta pentru a goli conţinutul în două puncte de-a lungul spatelui animalului, preferabil la baza capului şi mai în spate, golind aproximativ jumătate din volum în fiecare punct. Presaţi pipeta de câteva ori pentru a va asigura ca dozarea este completă.

AVERTISMENTE SPECIALE

Precauții speciale pentru utilizarea la animalele tratate:

Este important ca produsul să fie aplicat pe o zonă în care animalul nu poate linge și trebuie avut grijă ca animalele să nu se lingă reciproc după tratament. Nu există date cu privire la modul în care îmbăierea / șamponarea afectează eficacitatea produsului la pisici și dihoruri. Cu toate acestea, pe baza informațiilor furnizate de câini, scăldatul nu este recomandat în termen de 2 zile de la administrare. O căpușă se poate lipi de un animal, deci în condiții adverse, transmiterea bolilor infecțioase prin căpușe nu poate fi exclusă complet. Puricii de pe animale, adesea infestează coşul animalului, patul sau zonele normale de odihnă, cum ar fi covoarele sau canapelele, care trebuie tratate, în cazul infestaţiilor masive şi la începutul măsurilor de control, cu un insecticid potrivit şi aspirate in mod regulat. Toxicitatea potențială a produsului nu a fost demonstrată la pisoi cu vârsta mai mică de 8 săptămâni în contact cu mamele tratate. În acest caz, trebuie avut grijă specială.

Precauții speciale care trebuie luate de către persoana care administrează medicamentul veterinar animalelor:

Acest produs poate provoca iritații ale mucoasei, pielii și ochilor și trebuie evitat contactul cu gura, pielea sau ochii. Persoanele și animalele cu hipersensibilitate cunoscută la insecticide sau alcool ar trebui să evite contactul cu produsul. Evitați contactul conținutului pipetei cu degetele. Dacă se întâmplă acest lucru, spălați-vă mâinile cu apă și săpun. În caz de contact ocular accidental, clătiți bine cu apă curată. Spălați-vă mâinile după utilizare.

Până când locul de aplicare nu este uscat, animalele tratate nu ar trebui să fie mângâiate sau copiii nu ar trebui să li se permită să se joace cu ele. Prin urmare, se recomandă ca animalele să nu fie tratate nu în timpul zilei, ci seara devreme și ca animalele proaspăt tratate să nu fie lăsate să doarmă cu proprietarul lor, în special cu copiii.

Nu fumați, mâncați și nu beți în timp ce utilizați acest medicament.

Utilizare în perioada de gestaţie, lactaţie:

Pentru pisici: Poate fi utilizat în timpul sarcinii. Este important ca produsul să fie plasat într-un loc în care animalul să nu poată linge și trebuie avut grijă ca animalele să nu se lingă reciproc după tratament. Toxicitatea potențială a produsului nu a fost demonstrată la pisoi cu vârsta mai mică de 8 săptămâni în contact cu mamele tratate. În acest caz, trebuie avut grijă specială.

La dihori: Studiile de laborator la pisici nu au arătat nicio dovadă de efecte teratogene, foetotoxice sau maternotoxice. Siguranța medicamentului veterinar nu a fost stabilită în timpul gestației și alăptării la dihor. Utilizați numai în funcție de evaluarea beneficiilor / riscurilor de către medicul veterinar responsabil.

Interacțiunile medicamentoase și alte interacțiuni:

Necunoscut.

Supradozaj (simptome, proceduri de urgență, antidoturi):

La pisici: Nu s-au observat efecte adverse în studiile de siguranţă la speciile ţintă la pisoi și pisici în vârstă de 2 luni,  cu greutatea de aproximativ 1 kg, trataţi timp de 3 luni consecutive, cu o cantitate de 5 ori doza recomandată. Riscul de reacții adverse crește odată cu supradozajul, astfel încât animalele trebuie tratate întotdeauna cu o pipetă adecvată pentru greutatea lor corporală. Poate apărea Mâncărime după tratament. Supradozajul produsului face ca blana să pară lipicioasă pe locul de aplicare. Cu toate acestea, dacă se întâmplă acest lucru, acesta va dispărea în 24 de ore de la administrare.

La dihori: S-a observat pierdere în greutate la dihorii tratați in vârsta de șase luni sau mai mari, o dată la patru săptămâni, de cinci ori mai mare decât doza recomandată.

Incompatibilități:

Necunoscut.

OPINIILE CUMPĂRĂTORILOR