Condițiile selectate:
Produse promoționale
Brand
Ferplast
Flamingo
Gimborn
Gimpet
JR Farm
Re-pet-a
Versele Laga
Vitakraft
mai mult...
Special
Fără gluten / cereale
Talie recomandată
Talie mică
Talie medie
Talie mare
Vârstă recomandată
Pui
Junior
Adult
Senior

Chinchilla este un animal extrem de activ și curios pe timpul nopții. Deoarece este un animal sociabil, este recomandat să țineți două animale. Chinchila poate trăi chiar și 10-12 ani, sau chiar mai mult, dacă condițiile de viață sunt adecvate și liniștite. 

ÎNGRIJIREA UNEI CHINCHILLA

Este important să cumpărați o cușcă suficient de spațioasă pentru chinchilla, în special dacă optați pentru a avea două exemplare. Fiind un animal foarte jucăuș, adoră să se cațere și să sară, însă deoarece ronțăie orice, evitați jucăriile din plastic. 

Nu-i oferiți foarte multe fructe sau legume proaspete, deoarece acestea pot cauza probleme digestive sau hepatice.  

Oferiți-i chinchillei dvs. o dietă echilibrată, bogată în fibre, formată în principal din fân, completată cu hrană special creată pentru chinchila și ramuri de pomi fructiferi. Este esențial ca chinchillele să poată roade mult: asta le menține dinții sănătoși. De asemenea, trebuie să aibă acces în permanență la apă proaspătă și curată.

Și degu este un animal jucăuș și curios și, la fel ca și chinchilla, îi place să mestece orice. Fiind un animal sociabil, un degu ar trebui să aibă cel puțin un prieten. Fără interacțiune socială și oportunități de exerciții fizice, poate deveni agresiv și nevrotic. Un degu își petrece zilele săpând tuneluri și scormonind, așa că va avea nevoie de o cușcă mare cu așternut adecvat care să permită această activitate. 

ÎNGRIJIREA UNUI DEGU

Degu are nevoie de mult spațiu și trebuie ținut într-o cușcă mare, asemănătoare cu cele pentru dihori sau chinchila. Asigurați o cantitate suficientă de așternut care să permită săparea și depozitarea hranei. O roată de exerciții și tuneluri sunt dotări esențiale ale cuștii pentru a răspunde activităților naturale și nevoilor de exerciții. 

Așternutul ar trebui să fie din așchii, precum și din fân fără praf. Degu va mânca o parte din fân și va folosi o parte pentru a-și construi un cuib. Crengile de la pomii fructiferi puse în cușcă pot crea, de asemenea, oportunități de cățărare și divertisment. 

Degu ar trebui să fie hrăniți cu o dietă specială pentru degu și să aibă mereu la dispoziție fân. Legume proaspete în cantități mici pot fi oferite de câteva ori pe săptămână ca recompensă și răsfăț, precum  cartof dulce, morcovi, fasole verde. Hrana unui degu trebuie să fie săracă în zaharuri, carbohidrați și grăsimi. Apa curată și proaspătă ar trebui să fie disponibilă în permanență. Folosiți un adăpător cu tub care poate fi atașat la cușcă și schimbați apa zilnic.

Petissimo oferă o gamă largă de produse de care aveți nevoie pentru chinchilla și degu, inclusiv cuști, hrană, snackuri și așternut. Aici găsi o mulțime de produse pentru a vă menține micile animale de companie sănătoase și fericite.

mai mult...