Condițiile selectate:
Produse promoționale
Brand
Camon
Comfy
Ferplast
Flamingo
NRDOGS
Scruffs
Trixie
ZooBeeDoo
mai mult...
Talie recomandată
Talie mică
Talie medie
Talie mare
Vârstă recomandată
Pui
Junior
Adult
Senior

Culcușurile pentru câini la care se uită cel mai adesea proprietarii de câini sunt paturi în formă de perne. Acestea sunt, în esență, perne mari care adaugă confort crescut față de ceea ce oferă o podeaua tare. Unele sunt plate, în timp ce altele sunt confecționate cu pereți laterali care adaugă oferă confort suplimentar. Culcușurile ortopedice pentru câini sunt opțiunea perfectă pentru câinii mai în vârstă, cu probleme de articulație, osoase și mobilitate, precum și pentru rasele de câini care tind să întâmpine aceste tipuri de probleme de sănătate. Sunt dotate cu o captușeală moale, care atenueaza presiunea.

Deși este important să iei în considerare confortul pentru răsfățatul tău, ar trebui să te gândești și la condițiile speciale pe care vrei să le asigure patul pentru câine. De exemplu, un câine senior care manifestă incontinență poate beneficia de un culcuș pentru câine rezistent la apă, impermeabil. Câinii care își petrec o mare parte din zi în aer liber au nevoie de culcușuri ușor de curățat. Aceasta înseamnă că aveți nevoie de un material adecvat pentru spălarea și prevenirea acumulării de mirosuri. Oricare ar fi cazul, la noi vei găsi culcușul perfect pentru câinele tău!

Cum alegi un culcuș pentru câine de dimensiunea corectă? 

Dimensiunea este esențială, deoarece câinele să se poată întinde confortabil în el. Lungimea trebuie să fie cel puțin la fel de mare ca lungimea corpului câinelui, dar poate fi și mai mare un pic. Câinilor le plac culcușurile dreptunghiulare, dar puteți lua în considerare și un culcuș rotund, oval sau pătrat, atâta timp cât corpul lui nu depășește mărimea culcușului și "atârnă" când se urcă pe el.

Care sunt avantajele și dezavantajele diferitelor paturi pentru câini?

Culcuș din plastic pentru câine:

Culcușurile de plastic au avantajul de a fi în gama de produse mai ieftine. Dezavantajul este că este extrem de inconfortabil, așa că trebuie să cumpărați și o pernă. Recomandat pentru cățeii calmi și mai în vârstă, care nu consideră că este o provocare să mestece rama de plastic.  

Culcuș/pernă pentru câine cu husă detașabilă:

Cel mai mare avantaj al husei detașabile este că puteți evita mirosurile neplăcute. Nu a existat niciodată un câine care să nu se fi întins măcar o dată, sau chiar mai des în viața lui, în ceva urât mirositor. Dar e suficient să fie un pic blana udă și să se așeze în culcuș, pentru a crea mirosuri neplăcute.  

Coș împletit din răchită pentru câine

Mulți câini preferă culcușul din răchită, decât versiunea din plastic, datorită materialului său natural. Dar câinii cu tendințe distructive, care mestecă totul, ar putea considera o provocare să îl mestece.

Culcuș câine impermeabil

Marele avantaj al culcușurilor impermeabile este că și animalul nostru de companie se usucă mai devreme după ce s-a culcat cu o blana umedă. Și de obicei, aceste modele sunt și lavabile.

Culcuș câine din pluș

S-ar putea să credeți că culcușurile de pluș sunt doar pentru câinii mici și sensibili, dar v-ați înșela. Majoritatea câinilor de talie mare îl adoră. De asemenea, sunt disponibile într-o gamă largă de culori și stiluri, astfel încât este ușor să găsiți unul care nu numai că este confortabil pentru animalul dvs. de companie, dar se potrivește și cu casa dvs.

Culcuș câine tip cuib

Culcușurile de tip cuib sunt foarte apreciate de cățeii mici și reci. De obicei, acestea se pot spăla manual sau la 30 de grade. Atât pisicuțele, cât și câinii de talie mică le adoră. De asemenea, le oferă un sentiment de siguranță și se pot încălzi cu ușurință.

Saltea de răcorire

Pentru câini mici și mari deopotrivă, această saltea este un loc de odihnă ideal. Ajută la evitarea insolației pe timp de caniculă. Un mare avantaj este faptul că este ușor de curățat și poate fi folosit și în mașină.

Pătură

La fel ca pentru noi, există pături mai groase, mai subțiri, mai mici și mai mari pentru câinii noștri. De obicei, nu sunt prea scumpe și au un material moale și plușat. Un mare avantaj este că sunt mai ușor de luat într-o călătorie, de exemplu. Cu toate acestea, aceste pături nu înlocuiesc un pat confortabil pentru câini. Statul întins pe o pătură timp de ani de zile crește riscul de probleme musculo-scheletice.

Culcuș antiderapant

Foarte util pentru animalele cu probleme articulare, în creștere, pentru căței și pentru animalele mai în vârstă. Suprafața anti-alunecare din partea de jos împiedică câinele să alunece atunci când sare în el, prevenind astfel multe leziuni.

Saltea pentru câine

Saltelele sunt, în general, puțin mai ieftine decât culcușurile cu pereți laterali și sunt disponibile în toate dimensiunile, culorile și materialele. Pentru câinii cu probleme musculo-scheletice se recomandă să cumpere o saltea cu o căptușeală mai rigidă, deoarece paturile foarte moi și flexibile nu oferă suport pentru coloana vertebrală și articulații.

Sfaturile noastre pentru cumpărarea unui culcuș pentru câine

-          Este o idee bună să cumpărați un pat cu o husă lavabilă pentru a evita mirosurile neplăcute în casă. 

-          Pentru câinii cu probleme musculo-scheletice, se recomandă să cumpărați un culcuș cu spumă cu memorie și antiderapant.

-          Mulți câini apreciază faptul că au un perete lateral la culcuș sau o pernă la coșul de plastic. Acest lucru le oferă protecție și o odihnă mai relaxată.

În gama Petissimo sund disponibile diverse tipuri de culcușuri și paturi pentru câine, fiecare cu propriile avantaje.

mai mult...