Condițiile selectate:
Produse promoționale
Special
Gestație / Lactație
Protecție împotriva căpușelor
Protecție împotriva puricilor
Protecție împotriva păduchilor
Efect repelent
Impermeabil
Protecție - 1 lună
Protecție - 4 luni
Protecție - 8 luni
mai mult...
Talie recomandată
Talie mică
Talie medie
Talie mare
Vârstă recomandată
Pui
Junior
Adult
Senior

Cei mai mulți proprietari de pisici știu că pisicile de exterior sunt expuse riscului de infecții parazitare, dar mulți nu realizează că și pisicile de interior sunt expuse riscului de infestații cu paraziți.  Pe piață există multe produse sigure și foarte eficiente antiparazitare pentru pisici. Atunci când utilizați un produs antiparazitar pentru pisica dvs. NU alegeți NICIODATĂ un produs care conține permetrin. Acest ingredient este foarte toxic și poate provoca tremurături musculare, convulsii și chiar moartea pisicilor. Nu aplicați NICIODATĂ pe pisica dumneavoastră un produs etichetat pentru câini. Pisica dumneavoastră va avea fie o doză prea mare de ingredient activ, fie conține un tip de permetrin. 

 Un plan anual de control și prevenție atât pentru paraziții externi, cât și pentru cei interni nu numai că vă protejează pisica, ci și pe dumneavoastră și membrii familiei dumneavoastră.

Tipuri de paraziți

Există două tipuri principale de paraziți la pisici: externi și interni. Paraziții externi sunt cei care se găsesc pe blana și pielea pisicilor. Paraziții interni trăiesc în organele interne ale pisicii, cum ar fi tractul intestinal sau plămâni.

Purici

Toate pisicile sunt expuse riscului de infestare cu purici, dar cele cu cel mai mare risc sunt pisicile care au acces la exterior, pisicile care trăiesc cu alte animale de companie care ies în aer liber și pisicile din case sau medii cu mai multe pisici.

Puricii provoacă boli ale pielii, dar pot transmite alte infecții grave, cum ar fi infecții cu tenii și bacterii.  

Căpușe

Căpușele nu numai că pot provoca iritații ale pielii pisicii, dar pot, de asemenea, să poarte boli grave care amenință sănătatea pisicii, cum ar fi paraziții care infectează celulele sanguine.

Acarieni 

Acarienii sunt insecte minuscule care trăiesc pe pielea pisicii și care pot provoca iritații severe, mâncărimi, dureri, căderea părului și infecții bacteriene potențial grave. Printre cele mai comune tipuri se numără acarienii de ureche, care infestează și se hrănesc în canalul auditiv al unei pisici. Dacă observați că pisicuța dvs. își scărpină urechile sau își scutură des capul, verificați interiorul urechilor. Dacă vedeți pete întunecate care arată ca zațul de cafea, ar putea fi excremente de acarieni.

Paraziți interni

Viermi rotunzi

Frecvent la pisoi și pisici adulte tinere. Pisicile pot dobândi viermi rotunzi prin mai multe căi, astfel încât chiar și pisicile de interior sunt expuse riscului. De obicei, pisoii dobândesc viermi rotunzi de la mama lor, așa că toți pisoii ar trebui tratați pentru acest parazit. 

Tenia

Poate fi dobândit prin purici sau atunci când pisicile vânează și mănâncă pradă, cum ar fi șoarecii.

Viermii la inimă 

Acești paraziți trăiesc în sânge, în inimă sau în vasele mari de sânge ale pisicilor infectate.  Paraziții se transmit prin mușcăturile insectelor. 

Tipul de paraziți pe care trebuie să vă concentrați cel mai mult pentru pisica dvs. va depinde de vârsta pisicii, stilul de viață, sezonul și locul în care locuiți. Este important să rețineți că chiar și pisicile de interior au nevoie de prevenirea paraziților, deoarece există multe moduri în care paraziții pot pătrunde în casa dvs., cum ar fi prin intermediul insectelor.  Tratamente de prevenire

Din fericire, la Petissimo există o varietate de produse sigure și eficiente, care sunt ușor de aplicat pisicii dvs. Majoritatea produselor de tratament și prevenire a paraziților sunt aplicate local prin:

- Zgărzi antiparazitare pentru pisici

- Spray-uri antiparazitare 

- Pipete spot-on antiparazitare pentru pisici

La Petissimo găsești cele mai noi și mai eficiente produse de combatere a paraziților externi la pisici, de la zgărzi antiparazitare pentru pisici, soluții în pipete antiparazitare pentru pisici și spray-uri convenționale până la pastile împotriva paraziților.

mai mult...