închide
Condițiile selectate:
Produse promoționale
Brand
Aptus
Cp-Pharma
Dr. Kelen
Foran
Garuda
Humac
TickLess
Virbac
mai mult...
Special
Afecţiuni dermatologice
Protecție împotriva căpușelor
Protecție împotriva puricilor
Talie recomandată
Talie mică
Talie medie
Talie mare
Vârstă recomandată
Pui
Junior
Adult
Senior

Îngrijirea regulată a calului este o parte esențială a îngrijirii ecvestre. Este și o oprtunitate de a creea o legătură strânsă cu calul dvs. și de a vă asigura că este sănătos, fericit. 

Îngrijirea calului nu doar că îl face să arate minunat, ci este și un adevărat stimulent pentru sănătate. Toaletarea viguroasă promovează circulația, masează mușchii, elimină celulele moarte ale pielii și stimulează producția de uleiuri benefice. De asemenea, vă permite să depistați noduli, umflături sau probleme ale pielii, astfel încât să le puteți trata din timp pentru rezultate optime.

Deoarece îngrijirea vă cere să vă apropiați de calul dvs. este o ocazie excelentă pentru a verifica orice problemă de sănătate cu care s-ar putea confrunta.

Multe afecțiuni legate de sănătate la cai pot prezenta simptome care pot fi observate pe piele. Atunci când murdăria și alte materiale rămân în blana cailor, acestea pot provoca iritații și se pot transforma într-o afecțiune a pielii. Toaletarea regulată ajută la îndepărtarea acestei murdării și reduce șansele ca calul dumneavoastră să se scarpine și să își deterioreze pielea.

Caii ar trebui să fie îngrijiți cel puțin o dată pe zi. Cu toate acestea, elemente precum curățarea copitelor nu trebuie să fie făcute în fiecare zi, ci la câteva zile.

Deși există multe instrumente diferite pe care le puteți experimenta pe parcursul rutinei de toaletare a cailor, esențiale sunt curățător de copite, pentru a îndepărta murdăria, resturile și alte elemente care pot fi blocate în copită; perie pentru corp - pentru a îndepărta excesul de păr și murdărie de pe corpul calului; pieptene pentru a îndepărta murdăria care este mai aproape și lipită de pielea calului. FURminator pentru cai indeparteaza eficient parul mort si reduce caderea parului cu pana la 90%.

Atunci când alegeți șamponul pentru calul dvs., trebuie să luați în considerare câteva lucruri. În primul rând, la fel ca și oamenii, caii au alergii, așa că înainte de a-l aplica pe toată blana lor, veți dori să faceți un test pe pielea lor pentru a vedea dacă un șampon poate fi folosit în siguranță. Dacă nu există o reacție după o zi, puteți merge mai departe. Humac produce șampoane pentru animale de companie, inclusiv pentru cai, prietenoase cu pielea, realizate din ingrediente delicate.

Pe lângă selecția de articole de îngrijire cai, Petissimo vă oferă sortimente de hrană și furaje pentru cai, dar și  suplimente și vitamine pentru cai.

 

mai mult...