Stimați Clienți! În data de 20 mai 2024, Departamentul Serviciul Clienți va fi închis. Mulțumim pentru înțelegere! Cu drag, Echipa Petissimo
Condițiile selectate:
Produse promoționale
Brand
Allergo-Derm
Amici e felici
Andrea
Anibent
Aptus
Ayupet
Betadine
Biogance
Bobi
Camon
Clorexyderm
Cp-Pharma
Dentizahn
Dermato
Dermoscent
Double K™
Douxo
Dr. Kelen
Flamingo
FURminator
Garuda
Greenman
Humac
KONG
Kubatol
Kuna
Lacrimed
Leniderm
Linkskin
Mark & Chappel
Microlife
Neodin
Neorol
Neospotix
Nutravet
Opticorn A
OROZYME
Otimax
Otoact
Otodine
Panzi
Penochron
Peptivet
Proden
Re-pet-a
Sh
Sheila
Skingel
Stomodine
TolnAgro Kft.
Trixie
Vetri-Care
Virbac
Vétoquinol Care
Zincoseb
mai mult...
Special
Hrană dietetică (Light)
Hipoalergică
Afecţiuni dermatologice
Afecţiuni renale
Afecţiuni ale articulaţiilor
Performanță
Igienă bucală
Protecție împotriva căpușelor
Protecție împotriva puricilor
mai mult...
Talie recomandată
Talie mică
Talie medie
Talie mare
Vârstă recomandată
Pui
Junior
Adult
Senior

Cu viețile noastre din ce în ce mai ocupate, uneori o activitate banală, cum ar fi îngrijirea câinelui, poate părea o corvoadă. Puteți chiar să presupuneți că îngrijirea lui nu este esențială. Toaletarea câinelui aduce beneficii nu numai cățelului dumneavoastră, ci și dumneavoastră!

Cât de des ar trebui să vă îngrijiți câinele variază de la o rasă la alta.  Îngrijirea nu înseamnă doar să faci câinele tău să arate bine și frumos prin îngrijirea blănii sale. Există, de asemenea, beneficii de sănătate, emoționale și fizice. Timpul pe care îl petreceți interacționând cu câinele dvs. în timp ce vă ocupați de îngrijirea câinelui va servi la întărirea legăturii dintre voi doi. Pe măsură ce îl liniștiți cu calm, se relaxează și amândoi deveniți în ton cu celălalt. 

Câinele dumneavoastră vă va anunța dacă ceva îl doare pe măsură ce îi explorați corpul cu mâinile. Veți fi în măsură să identificați eventualele probleme înainte ca acestea să se transforme în ceva mai grav.

În timp ce vă îngrijiți câinele, fiți atenți la purici și căpușe și îndepărtați-le imediat și tratați câinele cu soluții specifice antiparazitare.

Dacă vă îngrijiți câinele acasă, veți economisi foarte mult față de a vă duce câinele la un îngrijitor profesionist sau la un veterinar. Toaletarea ia multe forme diferite, fie că este vorba de tăierea unghiilor câinelui la o lungime optimă, de curățarea dinților, de ștergerea urechilor și a ochilor și, bineînțeles, de perierea și îmbăierea.

 Periajul

La fel ca și oamenii, animalele au nevoie de o bună igienă pentru a reduce riscul de îmbolnăvire. În cazul câinilor,  periajul îndepărtează părul mort și nedorit și împiedică ca blana lor să se împleticească, să se încurce și să acumuleze bacterii, murdărie, polen și alte resturi.

Faceți ca periajul să facă parte din rutina de igienă săptămânală al câinelui dumneavoastră. Periați-i blana la fiecare două zile, indiferent cât de lungă sau scurtă. Familiarizați-vă câinele cu peria, lăsați-l să o miroasă și să o observe. Oferiți-i recompense și folosiți o voce liniștitoare pentru a-i menține calmul. Acest lucru poate constitui un moment de mare legătură între dumneavoastră și animalul dumneavoastră de companie.

Baie

De obicei, pisicile au nevoie de o baie la fiecare patru-șase săptămâni, în timp ce câinii au nevoie de o baie la câteva luni. Băile frecvente pot îndepărta uleiul natural din blana lor, ceea ce duce la piele uscată și păr fragil.

Cu toate acestea, dacă aveți un câine căruia îi place să se tăvălească în noroi, s-ar putea să considerați că este necesar să le faceți baie mai des. Folosiți la îmbăiere numai șampoane sigure pentru câini, care sunt special concepute ei. Aceste șampoane nu conțin substanțe chimice dure și iritante care se găsesc adesea în produsele pentru oameni.

Atunci când faceți baie câinelui, folosiți apă călduță, spumați-i blana și clătiți bine. Evitați să intrați în contact direct cu urechile, ochii și gura lor.

După baie este un moment bun pentru a curăța urechile câinelui, dar încercați să curățați urechile animalului dumneavoastră mai des (cel puțin o dată la 1-2 săptămâni). Prevenirea acumulării de murdărie în urechi poate reduce riscul de infecție și oferă, de asemenea, o oportunitate de a le verifica urechile pentru semne de acarieni, purici și alte probleme. În oferta Petissimo veți găsi soluții de curățare a urechilor câinilor special concepute pentru ei.  

Unghii și picioare

Este important să acordați o atenție deosebită la labele sau unghiile câinelui. Dacă îi lăsați unghiile să crească prea mult, animalul dvs. de companie poate simți disconfort și durere.  Dacă puteți auzi unghiile câinelui dumneavoastră lovind podeaua, este timpul pentru o tăiere.

Supravegheați zilnic picioarele animalului dumneavoastră de companie pentru orice resturi care ar putea fi prinse între degetele de la picioare. De asemenea, ar trebui să le monitorizați unghiile și să le tăiați la fiecare două săptămâni. Asigurați-vă că le tăiați și părul din jurul degetelor.  

Multor câini nu le place să li se atingă picioarele sau să li se taie unghiile. Familiarizându-i cu sunetul și mirosul mașinii de tuns (și oferindu-le în același timp și recompense), puteți normaliza această tehnică de îngrijire în rutina lor de igienă săptămânală.

Igiena dentară

Nu uitați să periați dinții câinelui!

Asigurați-vă că periați regulat dinții animalului dvs. de companie cu apă caldă sau cu pastă de dinți potrivită pentru animale de companie (pasta de dinți pentru oameni este toxică pentru animale!). Între controalele dentare la medicul veterinar, puteți oferi câinelui recompense prietenoase cu dinții, care le perie în mod natural dinții și îndepărtează placa și tartrul.

 

mai mult...