închide
Condițiile selectate:
Produse promoționale
Special
Fără carne de pui
Hrană dietetică (Light)
Hipoalergică
Fără gluten / cereale
Afecţiuni digestive
Diabetică
Afecţiuni dermatologice
Afecţiuni hepatice
Afecţiuni renale
Afecţiuni ale articulaţiilor
Afecţiuni urinare
Gestație / Lactație
Performanță
Igienă bucală
Pui - sursă de proteină
Miel - sursă de proteină
Numai cu pește
Rață - sursă de proteină
Vită sursă de proteină
Ipeure - sursă de proteină
Calitate de supermarket
100% garanția gustului
mai mult...
Talie recomandată
Talie mică
Talie medie
Talie mare
Vârstă recomandată
Pui
Junior
Adult
Senior

Ce trebuie să știți despre hrana pentru câini?


De ce există hrană pentru cățeluși, câini adulți și câini bătrâni?

Faptul că animalele noastre de companie au nevoie de hrană diferită la vârste diferite nu este doar un truc de marketing. La fel ca și la oameni, nevoile nutriționale ale câinilor se schimbă odată cu vârsta. Cățelușii au nevoie de o hrană de bună calitate pentru dezvoltarea corespunzătoare a oaselor, dar nu contează ce hrană pentru căței alegeți. Hrănirea cu un produs mai ieftin și de calitate mai slabă poate duce la apariția unor boli de carență la cățel, care la rândul lor pot duce la boli grave. De asemenea, o dietă prea puternică poate duce la o creștere prea rapidă în perioada de cățeluș, ceea ce, la rândul său, crește riscul de tulburări de dezvoltare osoasă. Acest lucru este valabil în special pentru rasele de talie mare. Merită să vă uitați cu atenție la diverse mărci, deoarece ceea ce este bun pentru un cățeluș poate să nu fie bun pentru altul. Specificațiile produsului sau medicul veterinar vă pot ajuta în acest sens. Există, de asemenea, diferențe și în dieta câinilor adulți în ceea ce privește activitatea, cerințele energetice și gustul. La fel ca și în cazul oamenilor, trebuie să găsim o dietă echilibrată care să-i facă pe câini să se simtă bine, să aibă energie pentru a se juca și a se plimba, dar care să nu-i îngrașe. La o vârstă mai înaintată, nevoile energetice ale câinilor tind să scadă, ceea ce o dietă nedaecvată îi poate face mai grași. De asemenea, au nevoie de vitamine diferite și nevoile lor nutriționale se schimbă. De aceea, hrana pentru câini seniori a fost dezvoltate pentru a satisface nevoile lor speciale, ajutându-i să rămână alături de noi mai mult timp!

Nevoi speciale

În zilele noastre, există tot mai mulți câini cu alergii alimentare. Ei au nevoie de o dietă specială pentru a evita simptomele, iar în acest caz, gama largă de hrană hipoalergenică, fără cereale, fără gluten, fără pui, disponibilă în magazinul nostru online, vă poate ajuta! Suntem siguri că veți găsi hrana pe care câinele dumneavoastră cu alergii o va mânca cu plăcere. Și pentru câinii cu probleme de sănătate oferim, de asemenea, hrană dietetică pentru câini cu boli ale ficatului, rinichilor sau cu diabet, precum și produse pentru pierderea în greutate și hrană pentru probleme dentare.

Hrană uscată sau conserve?

Dacă este mai bine pentru câinele dumneavoastră să mănânce hrană uscată sau umedă depinde de multe lucruri. Hrana umedă pentru câini de bună calitate conține toți nutrienții esențiali, majoritatea câinilor o adoră și este, de asemenea, mai ușor de digerat decât hrana uscată. Cu toate acestea, hrana uscată este mai avantajoasă din punct de vedere financiar decât cea la conservă și, prin urmare, este preferată de proprietari; de asemenea, are toți nutrienții esențiali și reduce șansele de formare a tartrului. Probabil că cel mai bine este să îi dați câinelui dumneavoastră un amestec din ambele.

De unde știm dacă mâncarea este de bună calitate?

Bineînțeles, prețul este un indiciu. Produsele foarte ieftine din supermarket nu sunt cea mai bună alegere, deoarece pot duce la probleme digestive, pietre la rinichi, probleme cu pielea și dinții. La fel ca pentru noi, oamenii, o viață sănătoasă începe cu o nutriție adecvată. Ca să nu mai vorbim de faptul că ceea ce ar putea economisi proprietarul pe hrană, va fi plătit la veterinar. În plus, ingredientele de pe ambalaj și conținutul hranei vă vor spune, de asemenea, dacă este o alegere bună pentru câinele dumneavoastră. Pentru un câine adult cu un nivel energetic mediu, de exemplu, se recomandă o dietă cu 18-31% proteine, 8-13% grăsimi, 4-8% cenușă brută, 2-5% fibre și 30-60% carbohidrați. Pentru un câine supraponderal sau pentru un câine mai în vârstă, aceasta nu este compoziția ideală. De aceea, merită să consultați un medic veterinar cu privire la alimentația animalului dumneavoastră de companie.

Câtă hrană pentru câini ar trebui să îi dau câinelui meu?

Este întotdeauna o idee bună să respectați cantitatea recomandată pe ambalaj. Cu toate acestea, este doar o sugestie, dacă observați că animalul dvs. de companie slăbește sau crește în greutate cu această cantitate, vă puteți abate de la ea. Este important de reținut că atât hrana uscată de bună calitate, cât și conservele sunt alimente complete, așa că nu este necesar să se adauge un supliment.

Printre cele mai poplare mărci de hrană uscată sunt Royal Canin, Belcando, Acana, JoseraBrit, Hill’s Science Plan sau Bosch.

Atunci când căutați cea mai sănătoasă hrană pentru câinele dvs., luați în considerare vârsta, rasa, greutatea și nivelul de activitate al acestuia. În oferta Petissimo, cu siguranță veți găsi hrana ideală pentru patrupedul dvs.

mai mult...